Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων

79 χρόνια συμπληρώθηκαν χτες από την είσοδο των ναζί κατακτητών στην Αθήνα

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ διεκδικώντας την πληρωμή των γερμανικών επανορθώσεων - πολεμικών αποζημιώσεων και των άλλων οφειλών της Γερμανίας στη χώρα μας. Αντιπαλεύουμε την επικίνδυνη για τους λαούς πολιτική διαστρέβλωσης και αναθεώρησης της Ιστορίας από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, που ταυτίζουν ναζισμό και κομμουνισμό, αθωώνοντας τους φασίστες.

Τιμάμε τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς του πολέμου, τα θύματα των ολοκαυτωμάτων και των μπλόκων, όλους όσοι πάλεψαν στην κατοχή για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το φασιστικό ζυγό, για μια καινούρια Ελλάδα που θα ανήκει στο λαό της».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 79 χρόνων από την 27 Απρίλη 1941, μέρα εισόδου των κατακτητών ναζί στην Αθήνα, και τιμώντας τα 75 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Μεταξύ άλλων η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τονίζει: «Δεν ξεχνάμε ότι ήταν το ΚΚΕ που σάλπισε την Αντίσταση, ήταν ο πρωτοπόρος οργανωτής, η ψυχή και ο νους του αγώνα, συσπειρώνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης και του λαού μας. (...)

Δεν ξεχνάμε τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ναζί και τις ευθύνες της ελληνικής αστικής τάξης για την εγκατάλειψη του λαού στην κατοχή, τη συνεργασία με το ναζί κατακτητή, αλλά και το ένοπλο χτύπημα του λαού μετά την απελευθέρωση. (...)

Δεν ξεχνάμε ότι 75 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών - Επέτειος που τιμάται την 9η Μάη - η Γερμανία δεν έχει ακόμη εξοφλήσει και αρνείται να εκπληρώσει το χρέος της να εξοφλήσει τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις (...) ότι για αυτή την άρνηση των γερμανικών κυβερνήσεων, όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απόλυτα την ευθύνη, γιατί στην πράξη ποτέ δεν διεκδίκησαν τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις, προκειμένου να μη διαταραχθούν οι συμμαχίες της ελληνικής αστικής τάξης που συνδέονται με τα συμφέροντά της. (...)

Δεν ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ (...) από την πρώτη στιγμή ανέδειξε και συνεχίζει να αναδεικνύει το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία σε κοινή δράση με την οργάνωση των αντιστασιακών, την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ, απαιτώντας από τις ελληνικές κυβερνήσεις να τις διεκδικήσουν»

  • Για τη μαύρη επέτειο και για να τιμήσει τους αγωνιστές της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, αλλά και για τον αγώνα που συνεχίζεται, το Παράρτημα Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποίησε χτες συμβολική εκδήλωση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Μπαρουτάδικο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ