Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στροφή 180 μοιρών ο Τζόνσον

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μετά τη δραματική αύξηση θανατηφόρων και μη κρουσμάτων που προκάλεσαν οι αρχικοί χαλαροί χειρισμοί της πανδημίας με βάση τα περί «ανοσίας της αγέλης», ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που νόσησε και ο ίδιος και χτες επέστρεψε στα καθήκοντά του, ξεκαθάρισε ότι αρκετά από τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν «επ' αόριστον», προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων, το οποίο, τόνισε, θα αποβεί «καταστροφικό» σε απώλειες ζωών και για την οικονομία. Από την άλλη, εξέφρασε ικανοποίηση με τις προόδους που έχουν καταγραφεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας από την επιβολή «lockdown» στις 23 Μάρτη, αν και οι θάνατοι ασθενών από Covid-19 πλησίασαν το Σαββατοκύριακο τους 21.000.

Παράλληλα, ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Daily Mail», επικαλούμενο νοσηλευτικές και ιατρικές πηγές, καταγράφει δεκάδες ανησυχητικά περιστατικά εκδήλωσης συνδρόμου φλεγμονών σε παιδιά όλων των ηλικιών μέσα στις τελευταίες τρεις βδομάδες. Αν και αρκετά από αυτά διαγνώστηκαν αρνητικά στον κορονοϊό, εμφάνισαν επιπλέον συμπτώματα όπως πρήξιμο εσωτερικών οργάνων (μεταξύ αυτών και της καρδιάς), πλήθος φλεγμονών, επίμονο πυρετό, στομαχόπονο, γαστρεντερολογικά προβλήματα κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση, το επιτελείο της βρετανικής κυβέρνησης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να λήξει πρόωρα φέτος το σχολικό έτος σε αρκετές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου (π.χ. Βόρεια Ιρλανδία), ώστε τα σχολεία να ξανανοίξουν από το Σεπτέμβρη.

Από την άλλη, δικηγορικοί σύλλογοι σε Αγγλία και Ουαλία κατέγραψαν πως πάνω από το 65% των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων κινδυνεύουν με ανεργία εάν τα μέτρα διαρκέσουν ένα εξάμηνο, καθώς είδαν να μειώνονται οι ώρες εργασίας τους από 50 σε 18 ώρες τη βδομάδα. Επίσης, το 31% των ποινικολόγων δήλωσαν πως θα μείνουν άνεργοι εάν δεν αρθούν κάποια μέτρα ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία των δικαστηρίων μέσα στο τρέχον δίμηνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ