Τρίτη 28 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
Νέα μέρα πανελλαδικής δράσης και από τους υγειονομικούς

Σε συνέχεια της πολύμορφης αγωνιστικής δράσης στα νοσοκομεία όλης της χώρας και της μέρας πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία προχωρούν σήμερα σε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Στις 3.30 μ.μ., εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Μεταξύ άλλων απαιτούν να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση της «Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» του υπουργείου και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Προγραμματίζονται επίσης:

-- Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ το πρωί.

-- Στο ΚΑΤ εξόρμηση ενημέρωσης και συζήτησης με εργαζόμενους και ασθενείς.

-- Στο Νοσοκομείο «Αγ. Ολγα» συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου στις 12 μ.

-- Στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στην πύλη.

-- Στο Νοσοκομείο Νίκαιας παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, στις 12 μ.

-- Στο Ασκληπιείο Βούλας συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

-- Συνέντευξη Τύπου από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, στις 12 μ., στην είσοδο του σαλονιού του νοσοκομείου.

-- Παρεμβάσεις στα νοσοκομεία από το πρωί και κινητοποίηση στις 11 π.μ., στο ΑΧΕΠΑ, από τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών της πόλης (ΕΝΙΘ).

-- Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας της Αχαΐας, στις 3 μ.μ. στην 6η ΥΠΕ.

-- Παράσταση διαμαρτυρίας από τo Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, το Εργατικό Κέντρο του νησιού και άλλα σωματεία, στις 12.30 μ.μ., στην πύλη του νοσοκομείου.

-- Παράσταση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Χίου στη διοίκηση του νοσοκομείου, το πρωί.

-- Στο Νοσοκομείο Κω συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

-- Στο Νοσοκομείο Λευκάδας, περιοδεία - ενημέρωση στους εργαζόμενους των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, το πρωί, από τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

-- Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την Ενωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου - Πάτμου - Λειψών (ΕΙΘΕΛ) στις 11 π.μ. στο Νοσοκομείο Λέρου, στο Κέντρο Υγείας Πάτμου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών.

-- Στο Νοσοκομείο Δράμας κινητοποίηση από τα σωματεία του νοσοκομείου.

-- Στις Σέρρες παρεμβάσεις έξω από το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας Ζίχνης και Νιγρίτας και το ΙΚΑ στο Φλάμπουρο.

  • Στο μεταξύ, χτες, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων (τραπεζοκόμων και μαγείρων). Η διοίκηση είχε θέσει το θέμα διενέργειας διαγωνισμού για εργολαβική εταιρεία. Μετά την παρέμβαση του Σωματείου αναγκάστηκε να το αποσύρει από τη συνεδρίαση και να δεσμευτεί ότι θα επανεξεταστεί η σύμβαση τραπεζοκόμων και μαγείρων, στην προοπτική επέκτασής της για δύο χρόνια.
  • Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μόνο μετά την εξαγγελία κινητοποίησης από το Σωματείο Εργαζομένων, πληρώθηκαν έστω και καθυστερημένα οι εργολαβικοί το Δώρο Πάσχα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ