Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΙΣΤΟΜΟ
Τιμή στους σφαγιασθέντες από τους ναζί

Στεφάνια στο Μαυσωλείο κατέθεσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

«Οταν η κτηνωδία "βαφτίζεται" καθήκον, όταν ο "θρίαμβος" του ναζισμού στηρίζεται σε ολοκαυτώματα και ξεκλήρισμα άμαχου πληθυσμού, τότε "γεννιούνται" τραγωδίες σαν και αυτές του Διστόμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ για την επέτειο των 76 χρόνων από τη σφαγή του Διστόμου.

Στο πλαίσιο της επετείου και τιμώντας τη μνήμη των σφαγιασθέντων από τους ναζί, αντιπροσωπεία των Οργανώσεων Λιβαδειάς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, κατέθεσαν στεφάνια στο Μαυσωλείο που έχει στηθεί στο Δίστομο, για να θυμίζει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του φασισμού - ναζισμού.

«Πέρασαν 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Διστόμου και μέχρι σήμερα οι νεκροί αλλά και οι απόγονοί τους δεν έχουν βρει δικαίωση, με την απαράδεκτη στάση της γερμανικής κυβέρνησης, που αρνείται πεισματικά να αναλάβει την ευθύνη για τις καταστροφές και τα θύματα και να αποδώσει τις πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις για τις θυσίες και τις υλικές καταστροφές που υπέστησαν ο λαός και η χώρα μας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ. Και προσθέτει για τις «τεράστιες ευθύνες» όλων των ελληνικών κυβερνήσεων ότι «με κριτήριο να μη θιχτούν τα συμφέροντα και οι συμμαχίες του εγχώριου κεφαλαίου, δεν διεκδικούν ουσιαστικά τις γερμανικές αποζημιώσεις. Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη ευρωκοινοβουλευτική περίοδο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν ουσιαστικά να στηρίξουν την πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ».

Σημειώνει επίσης την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας να μην κηρυχτεί αργία στην πόλη ανήμερα της επετείου του Ολοκαυτώματος, με την αιτιολογία ότι δεν έχει δημοσιευτεί ...αντίστοιχο ΦΕΚ. Τονίζει ότι «σήμερα στις δύσκολες μέρες που ζούμε, είναι ακόμα πιο επίκαιρο και αναγκαίο να καταδικάσει ο λαός τα σύγχρονα πνευματικά και πολιτικά τέκνα του ναζισμού και του φασισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ