Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΙΛΙΟΝ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Σωματεία και φορείς συντονίζουν τη δράση τους για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού

Από τη σύσκεψη στο θεατράκι της Παλατιανής
Από τη σύσκεψη στο θεατράκι της Παλατιανής
Σε πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού κατέληξε η σύσκεψη σωματείων και φορέων από τους δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Παλατιανή. Την πρωτοβουλία πήρε το τοπικό Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, αναδεικνύοντας την ανάγκη να κλιμακωθεί η πάλη για ένα δημόσιο και δωρεάν αναβαθμισμένο και σύγχρονο σύστημα Υγείας.

Την εισηγητική ομιλία στη σύσκεψη εκ μέρους του Παραρτήματος έκανε ο Χρήστος Τσιακίλος και ακολούθησαν παρεμβάσεις που μετέφεραν πείρα από τις πρωτοβουλίες του τελευταίου διαστήματος, εμπλουτίζοντας και το πλαίσιο πάλης.

Εκ μέρους των σωματείων πήραν το λόγο:

Η Τασούλα Παπαδογιαννάκη από το σωματείο του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα», μεταφέροντας το τι σημαίνει η «κανονικότητα» που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά που περιμένουν για μήνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία για να μπουν σε ένα ίδρυμα όπως το «Μητέρα», λόγω ελλείψεων προσωπικού και υποδομών. Εκανε γνωστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συλλόγων και σωματείων από την Πρόνοια και των ατόμων με αναπηρίες.

Η Γιάννα Γριβοκωστοπούλου, εκλεγμένη στην Ενωση Γονέων Ιλίου, ανέδειξε τις ελλείψεις σε μέσα και υλικά στα σχολεία, την ανάγκη, ιδιαίτερα μπροστά σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, να εξασφαλιστεί η μόρφωση των παιδιών χωρίς να μπαίνει το δίλημμα εκ περιτροπής μάθημα - τηλεκπαίδευση ή να στοιβάζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ακατάλληλες αίθουσες με κίνδυνο για την υγεία τους, την απαίτηση να φτιαχτούν σύγχρονα - ασφαλή σχολεία - νηπιαγωγεία.

Η Ελένη Οικονομίδου, από τον Σύλλογο Γυναικών Πετρούπολης, μετέφερε την πείρα του Συλλόγου από προηγούμενες κινητοποιήσεις, ξεχωρίζοντας τη συλλογή 3.500 και πλέον υπογραφών, τις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, μέσα από τις οποίες κατάφεραν να έρθει παιδίατρος στο πρώην ΙΚΑ.

Η Μαρία Φιλανταράκη, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Ιλίου, ανέδειξε εκτός των άλλων τις ανάγκες ιδιαίτερα των εγκύων και πως αυτές μπήκαν κυριολεκτικά σε καραντίνα μέσα στην πανδημία, λες και η παρακολούθηση της εγκυμοσύνης από γιατρούς και με εξειδικευμένες εξετάσεις μπορεί να περιμένει. Οπως είπε χαρακτηριστικά, το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ως νοσοκομείο αναφοράς, ανέστειλε αυτές τις εξετάσεις.

Η Ελένη Καμαρινοπούλου, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, μεταξύ άλλων ανέδειξε την ανάγκη, που έγινε ακόμη πιο ορατή μέσα στην πανδημία, να στελεχωθεί η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» και να ανήκει οργανικά στο δίκτυο της ΠΦΥ και όχι στην Τοπική Διοίκηση.

Ο Δημήτρης Πάκος, εκ μέρους της Ενωσης Γονέων Πετρούπολης, ανέδειξε τις ελλείψεις στην καθαριότητα των σχολείων καθώς και την ανάγκη να υπάρχει το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό στα σχολεία, ιδιαίτερα εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων, όπως και να καλύπτονται οι εξετάσεις των μαθητών από γιατρούς του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η σύσκεψη κατέληξε σε σχέδιο δράσης, συζήτησης και πλατιάς ενημέρωσης με εξορμήσεις, περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις. Αποφασίστηκε να στηριχθεί η πανυγειονομική απεργία στις 16/6, με παρεμβάσεις στα τρία ΠΕΔΥ της περιοχής στις 8.30 π.μ. και με συμμετοχή στη συγκέντρωση. Στο ίδιο πλαίσιο, αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν μαζικές παρεμβάσεις και στους τρεις δήμους (στις κεντρικές πλατείες) στις 7.30 μ.μ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων κάλεσε και στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπως και τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία και οι σύλλογοι γυναικών που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής.

Στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται η ενίσχυση των δομών Υγείας της περιοχής, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, η δημιουργία δικτύου ΠΦΥ, η αποφασιστική ενίσχυση του νοσοκομείου «Αττικόν», χωρίς εργολάβους και ΣΔΙΤ, το άνοιγμα του «Λοιμωδών», με πλήρη λειτουργία και την αναγκαία στελέχωση. Επίσης ενίσχυση της καθαριότητας στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, δωρεάν παροχή όλων των μέσων προστασίας. Εξασφάλιση της ιατρικής παρακολούθησης μαθητών - εκπαιδευτικών. Να καλυφθούν όλα τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, με ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Πλήρη στελέχωση της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» με εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τα εξής σωματεία και φορείς της περιοχής: Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιλίου, Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα», Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Παράρτημα Δυτικών Προαστίων, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων - Καματερού - Ιλίου - Πετρούπολης, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παράρτημα Αγίων Αναργύρων - Καματερού - Ιλίου - Πετρούπολης, Σύλλογος Γυναικών Πετρούπολης, Σύλλογος Γυναικών Ιλίου, Σύλλογος Γυναικών Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Ενωση Γονέων Πετρούπολης, Σύλλογος γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης.

  • Σημειώνεται ότι σωματεία και φορείς στο δήμο της Αθήνας, δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους, οργανώνουν για αύριο Παρασκευή μέρα δράσης σε δημόσιες δομές ΠΦΥ της Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ