Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Κοροϊδία τα περί αναβάθμισης του σχολείου

Το νομοσχέδιο δεν δίνει απαντήσεις «στις ανησυχίες, στις αγωνίες που έχει ο γονιός για το παιδί του, δηλαδή να βλέπει το παιδί του να μορφώνεται ολόπλευρα μέσα σε ένα υγιές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον», είπε χτες στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, σχολιάζοντας έτσι και τον βαρύγδουπο τίτλο του νομοσχεδίου περί «αναβάθμισης του σχολείου».

Με αφορμή την πανδημία εστίασε την ομιλία του στην απουσία μέτρων ουσιαστικής πρόληψης και προστασίας της υγείας των μαθητών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ζητήματα της υγιεινής στο σχολείο είναι ξεχασμένη υπόθεση για τις κυβερνήσεις». Και πρόσθεσε ότι πραγματική αναβάθμιση του σχολείου θα ήταν η θεσμοθέτηση κρατικών υπηρεσιών σχολικής υγείας, που θα παρέχονται δωρεάν από τα Κέντρα Υγείας, τα οποία θα έχουν στην ευθύνη τους όλα τα σχολεία της περιοχής, από στελεχωμένα ιατρεία μέσα στα σχολεία κ.λπ., ενώ σημείωσε ότι ο σοσιαλισμός τα είχε λύσει αυτά δεκαετίες πριν και σήμερα δεν είναι πολυτέλεια.

«Ο δήθεν εκμοντερνισμός της Εκπαίδευσης, όπως μας τον παρουσιάζετε μέσα από το νομοσχέδιο, δεν μπορεί ούτε καν ως φύλλο συκής να κρύψει τη γύμνια των εκπαιδευτικών χώρων από όλα όσα δικαιούνται οι μαθητές», τόνισε ο Γ. Λαμπρούλης. Πρόσθεσε ότι «με θλιβερή αφορμή τον κορονοϊό, σε οποιαδήποτε μορφή διαχείρισής του το καπιταλιστικό σύστημα απέδειξε ότι ξόφλησε» και ότι «αυτό το σύστημα, που φύσει και θέσει αδιαφορεί για τη ζωή εκατομμυρίων, δεν είναι δυνατόν να προσηλωθεί στην αναβάθμιση της ελληνικής Εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ