Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Οι δεξιότητες που προωθούνται δεν προϋποθέτουν τη γνώση, αλλά την υποκαθιστούν

Κατά την τοποθέτησή του επί των άρθρων, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, σχολιάζοντας την άσφαιρη αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ., σημείωσε ότι αυτή δεν μπορεί να κρύψει ότι όλοι «έχετε τον ίδιο μέντορα. Είναι ο ΟΟΣΑ, είναι η ΕΕ, είναι ο ΣΕΒ», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις δεξιότητες που προωθούν διαδοχικά με τις αντιεκπαιδευτικές τους μεταρρυθμίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και τώρα η ΝΔ, σημείωσε ότι στόχος δεν είναι «να προϋποθέτουν τη γνώση, αλλά να την υποκαθιστούν». Αυτό προκύπτει «από τα πεπραγμένα σας», τόνισε, προσθέτοντας ότι «πολύ απλά στο σχολείο σας την πολύπλευρη γνώση, τη γενική μόρφωση τη θεωρείτε πολυτέλεια. Στο σχολείο σας και στο εκπαιδευτικό σας σύστημα αρκούν οι 8 βασικές δεξιότητες, τις οποίες έχει ορίσει η ΕΕ ως το απαραίτητο εκείνο εργαλείο στον αυριανό απασχολήσιμο, με την ανάλογη, φυσικά, ιδεολογική προετοιμασία και χειραγώγηση».

Οπως σημείωσε, το σχολείο που θέλουν να διαμορφώσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΕ είναι «να αναζητεί πόρους από οπουδήποτε εκτός από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι οποίοι συνεχώς και θα λιγοστεύουν. Η αξιολόγηση, αυτό το εργαλείο, να το φτωχαίνει σε περιεχόμενο, σε γνώση και σε μόρφωση, να το μετατρέπει σε ένα ρινγκ ανταγωνισμού, μαθησιακών αποτελεσμάτων, για να κατηγοριοποιούνται και τα σχολεία και οι μαθητές ακόμα πιο έντονα».

Για τα πειραματικά σχολεία ανέφερε πως «ναι υπάρχει ανάγκη πειραματισμού στην Εκπαίδευση», ωστόσο αυτά τα σχολεία δεν πρέπει να παγιώνονται, αλλά να ανανεώνονται και να απλώνονται σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε «όταν ολοκληρωθεί η πειραματική τους προσπάθεια, να ανανεώνεται και το μαθητικό τους δυναμικό και αυτή η πειραματική προσπάθεια να εξετάζεται και να οδηγεί και σε πιο αντικειμενικά συμπεράσματα».

Παράλληλα, ο Γ. Δελής απαίτησε την απόσυρση του άρθρου 5 που προβλέπει την αναγραφή της διαγωγής στους τίτλους σπουδών των μαθητών και ζήτησε να διοριστούν επιτέλους οι δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ