Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Τα σωματεία προετοιμάζουν την πανυγειονομική απεργία στις 16/6

Από την κινητοποίηση στην Αμφισσα
Από την κινητοποίηση στην Αμφισσα
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της πανυγειονομικής πανελλαδικής απεργίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιούνη, στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας. Στην Αθήνα, οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Αιτήματα αιχμής, μεταξύ άλλων, είναι:

  • Καμία απόλυση επικουρικού/συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ.
  • Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.
  • Ενταξη στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο, με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.
  • Αμεση επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2009.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καλεί σε Γενική Συνέλευση, σήμερα, στις 8 π.μ. στο αμφιθέατρο, στο πλαίσιο δίωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει (8 π.μ. - 10 π.μ.).

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου πραγματοποιεί διαδοχικές συσκέψεις για την οργάνωση των κινητοποιήσεων. Αύριο στο Καρλόβασι στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του δήμου και το Σάββατο στο Βαθύ, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, καλεί σωματεία εργαζομένων, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων, επιστημόνων, γυναικών, νεολαίας, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία.

Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Αμφισσας

Να μην απολυθούν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Αμφισσας στο τέλος του Ιούνη που λήγει η σύμβασή τους απαίτησε το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας με παρέμβαση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου και σε συνάντηση που είχε με τον διοικητή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας σημειώνει ότι «οι καθαρίστριες καλύπτουν πάγιες ανάγκες της καθαριότητας του νοσοκομείου και δεν γίνεται, όπως και με άλλους συμβασιούχους, κάθε λίγο και λιγάκι να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων». Προσθέτει επίσης ότι «όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες εργαζόμενοι με "ελαστικές" σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων».

Στο πλαίσιο αυτό το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι θα συνεχίσει «να διεκδικεί τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων με "ελαστικές" εργασιακές σχέσεις και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδώ και τώρα μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι άλλη ομηρία! (2024-02-02 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα σε δωρεάν βοηθήματα και φάρμακα (2022-11-03 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας (2020-12-16 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (2020-11-03 00:00:00.0)
Στην ανεργία πετιούνται εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε νοσοκομεία και σχολεία (2017-09-12 00:00:00.0)
Συσπείρωση εργατών - αγροτών - ΕΒΕ (2001-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ