Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα θετικά παραδείγματα

Στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» γίνεται αναφορά και στο πρόσφατο εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης, στο οποίο - κατά την εφημερίδα - επιχειρήθηκε «μια πρώτη δειλή αναγνώριση της αδυναμίας των μηχανισμών καταστολής να ελέγξουν τη διάδοση των ναρκωτικών». Η αλήθεια είναι ότι στο σχέδιο της κυβέρνησης αναφέρεται: «Είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι δεν αρκεί πλέον να στηριζόμαστε στην πρόληψη μέσω της καταστολής γιατί όσο πετυχημένη κι αν είναι αυτή, πάντα θα υπάρχει ο χώρος και η ζήτηση για τη χρήση ουσιών. Η πρόληψη μέσα στην καθημερινότητα της οικογένειας μπορεί και πρέπει να είναι ο στόχος μας».

Μάλιστα, στο σχέδιο αναφέρεται με έμφαση ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των αιτημάτων για θεραπεία, που οφείλεται τόσο στην αύξηση των χρηστών όσο και στην επέκταση των θεραπευτικών προγραμμάτων. «Οι ίδιοι χρήστες έχουν αλλάξει στάση απέναντι στη θεραπεία και σ' αυτό έχει συμβάλει το ότι έχουν δει μέσα στο δικό τους μικρόκοσμο θετικά παραδείγματα που τους επηρεάζουν», αναφέρεται στην έκθεση. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτά τα θετικά παραδείγματα, που τα έχουν δώσει κατά βάση τα «στεγνά» προγράμματα - όπως του ΚΕΘΕΑ και του «18 Ανω» - τα έχουν δώσει έχοντας την οικονομική θηλιά στο λαιμό.

Ιδού λοιπόν τα θετικά παραδείγματα που πρέπει να ενισχύσει η πολιτεία και όχι να υποκύψει σε παλιομοδίτικους φιλελευθερισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ