Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής του 2003

Αμέσως μετά τη γενική έκθεση του φετινού Σεπτέμβρη θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί ανάπλασης των συνεδριακών χώρων της HELEXPO - ΔΕΘ, που θα φιλοξενήσουν τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη στις 19, 20 και 21 Ιούνη του 2003 στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας. Ηδη έχει οριστεί ο τεχνικός σύμβουλος που θα αναλάβει την προεργασία για την προετοιμασία των χώρων. Χτες ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ) Γ. Πασχαλίδης, μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς, συζήτησαν το θέμα.

Υπενθυμίζουμε πως στη Θεσσαλονίκη, για τη Σύνοδο Κορυφής, θα έρθουν 1.500 μέλη αντιπροσωπειών, 2.000 δημοσιογράφοι και συνολικά περίπου 5.000 άτομα. Ο χώρος της ΔΕΘ θα χωριστεί σε τρεις ζώνες, την κόκκινη (χώρος που θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής, δηλαδή το Βελλίδειο), την μπλε (παράπλευρες συναντήσεις) και την κίτρινη (χώροι του Τύπου).

Στη χτεσινή σύσκεψη, συμμετείχε και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης. Οπως είπε ο ΥΜΑΘ «χρειαζόμαστε τη συνδρομή της Αστυνομίας, γιατί δεν υπάρχει διεθνές γεγονός το οποίο να μην έχει ένα πακέτο ασφαλείας». Μάλιστα, καλλιεργώντας το κλίμα συναίνεσης που επιδιώκει η κυβέρνηση, ο ΥΜΑΘ σημείωσε: «Σε ό,τι αφορά κάποιους ενδεχόμενους συνειρμούς που πιθανόν προκύπτουν σε σύγκριση με γεγονότα που συνέβησαν σε άλλες πόλεις σε προηγούμενες Συνόδους, εμείς θέλουμε να δείξουμε προς όλους πως περιμένουμε αυτό το γεγονός θετικά», και γι' αυτό ζήτησε τη συνδρομή των φορέων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ