Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλα λόγια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΝΤΟΤΕ όμορφα και ...περήφανα ακούγονται όσα λέει ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει για κάποιο ταξίδι που διακυβεύονται θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το πρόβλημα είναι ότι δε συμπίπτουν ποτέ με όσα λέει όταν γυρίζει και κυρίως με όσα γίνονται εκεί που πάει.

Πόσο δε μάλλον όταν όλα αυτά αφορούν ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα την ίδια ώρα που οι Αμερικανοί «πλατειάζουν» τις «αντιτρομοκρατικές» τους επιχειρήσεις και δε σηκώνουν πολλά - πολλά.

Για να καταλάβετε την κατάσταση, μέχρι κι ο Καραμανλής πήγε χτες στη Βουλή να δηλώσει ότι στηρίζει τις θέσεις Σημίτη που στηρίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ, διότι υπήρχε κίνδυνος να ...παρεξηγηθεί από την Ουάσιγκτον.

Μάλλον, πάντως, θα έχει την ευκαιρία ο πρωθυπουργός να δει και τις ...σχεδιαστικές ικανότητες του Αμερικανού Προέδρου. Ισως του ...ζωγραφίσει κανένα χάρτη εκεί που θα συζητάνε για να του δείξει πού είναι τα σύνορα της Ελλάδας.

Οσο για το θέμα του Ευρωστρατού, εκεί μάλλον θα κατανοήσουμε ορισμένες ...γεωμετρικές έννοιες μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ: Οπως για παράδειγμα ποιος είναι ο ορισμός της στροφής 180 μοιρών.

ΠΑΝΤΩΣ αν και θα μείνουμε χωρίς πρωθυπουργό για μερικές μέρες, δε θα μείνουμε χωρίς ...κακοκαιρία. Μια ασθενέστερη εκδοχή των όσων περάσαμε τις προηγούμενες ημέρες θα έχουμε από σήμερα.

Οσο για τον κρατικό μηχανισμό, αν δεν μπορεί να σας εξυπηρετήσει, σκεφθείτε τα λόγια του πρωθυπουργού και την ευαρέσκειά του για τη λειτουργία του κράτους σε τέτοιες περιπτώσεις, μήπως και παρηγορηθείτε.

Ευτυχώς, πάντως, που κάποιες περιοχές της χώρας είναι χωρίς ρεύμα αυτές τις μέρες, οπότε και χωρίς τηλεόραση, οπότε δεν μπόρεσαν να ακούσουν τις ...θριαμβολογίες της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών. Να κρυώνεις και να συγχύζεσαι κι από πάνω δεν είναι ό,τι καλύτερο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ