Τετάρτη 9 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο

Σήμερα, στις 9.00 το πρωί, στη δίκη του στελέχους του ΚΚΕ, Ζαχαρία Καρακίτσιου

Εκδικάζεται σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη η έφεση που άσκησε εναντίον της πρωτόδικης ποινής του ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος, στέλεχος της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Λιτοχώρου. Την ίδια ώρα, στις 9πμ, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ οργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο και καλούν τους πολίτες και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον διωκόμενο κομμουνιστή.

Ο Ζ. Καρακίτσιος, τον Απρίλη του 2000, είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκιση με τις στημένες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παράβασης του άρθρου 45 του ΚΟΚ, επειδή αμύνθηκε στη βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού, προκειμένου να τον συλλάβουν και να τον απομακρύνουν από το λιμάνι της Γρίτσας Λιτοχώρου, το οποίο εκείνες τις ημέρες είχε μετατραπεί σε αποβατικό σταθμό του στρατού των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το πρωί της 11ης Απρίλη θα πραγματοποιούνταν η αποχώρηση Αμερικανών μισθοφόρων που επέστρεφαν από το ματοκυλισμένο Κόσσοβο. Το προηγούμενο βράδυ, ο Ζ. Καρακίτσιος συμμετείχε σε αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Γρίτσα και στη συνέχεια, το πρωί, επιχείρησε μαζί με άλλους διαδηλωτές να απλώσουν στο χώρο ένα πανό καταγγελίας. Ομως ξυλοκοπήθηκε άγρια και λίγο μετά τις 6 το πρωί, μεταφέρθηκε αιμόφυρτος και σιδεροδέσμιος στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης όπου κρατούνταν μέχρι τις 11.30πμ, χωρίς να του έχει επιτραπεί η επικοινωνία με τους δικηγόρους και τους συγγενείς που τον αναζητούσαν απεγνωσμένα.

Με ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ καταγγέλλει «την ωμή βία και τον αυταρχισμό των αστυνομικών δυνάμεων κάτω από την καθοδήγηση της κυβέρνησης - προκειμένου να μην ενοχληθούν τα "αφεντικά" τους» και καλεί κάθε δημοκράτη, πατριώτη, κάθε νέο και νέα, τους μαζικούς φορείς της πόλης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Ζ. Καρακίτσιο, ιδιαίτερα τώρα, «μπροστά στη νέα αυτή προσπάθεια καταδίκης και φίμωσης του πατριωτικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ