Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Μ. ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει έγκλημα σε βάρος της λαϊκής κατοικίας

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταψηφίσει την πολιτική της ΝΔ και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, αλλά με μεγάλη ευλάβεια, υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ «στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών καταψηφίζει συνολικά την πολιτική της ΝΔ, που δεν διστάζει να οδηγεί σε πτώχευση μαζικά τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα».

Αναφερόμενη στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα και συνολικά την κυβερνητική πολιτική, σημείωσε πως «όχι μόνο βάζει ταφόπλακα στην όποια προστασία της λαϊκής στέγης, αλλά με όχημα τη δέσμευση των εισοδημάτων στο ύψος των ελάχιστων δαπανών διαβίωσης παγιώνει την ελάχιστη ζωή, την οποία επιφυλάσσουν στα λαϊκά στρώματα».

«Καταψηφίζουμε όμως και την πολιτική εκείνων των κομμάτων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσαν το δρόμο, που προσχεδίασαν το έγκλημα σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που έδωσαν στη ΝΔ πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς και εργαλεία για να ολοκληρώσει σήμερα με τον πιο σκληρό τρόπο το έγκλημα», πρόσθεσε. Οπως εξήγησε, ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το δρόμο με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μετατρέποντας μέχρι και σε ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις εναντίον των πλειστηριασμών.

Η Μ. Κομνηνάκα σημείωσε πως το ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα αυτών των κομμάτων και έκανε εκτενή αναφορά στη νομοθετική πρόταση του Κόμματος για τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, πρόταση που έχουν απορρίψει τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ακρογωνιαίος λίθος» της πολιτικής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η κερδοφορία των τραπεζών (2023-04-06 00:00:00.0)
Μασκαρεύτηκαν «προστάτες» της πρώτης κατοικίας (2023-02-23 00:00:00.0)
Προετοιμασία για άγριο φοροκυνηγητό και πλειστηριασμούς σε βάρος του λαού (2022-11-02 00:00:00.0)
Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας, άμεσο «κούρεμα» των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών (2022-10-13 00:00:00.0)
Με «κρατική εγγύηση» ο νέος γύρος εκβιασμών στα λαϊκά νοικοκυριά και επίθεσης στους εργαζόμενους (2019-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ