Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης τα συστήματα Υγείας, σύμφωνα με επιστήμονες

Ραγδαία εξαπλώνεται η πανδημία σε όλο τον κόσμο, με την Ευρώπη να είναι το νέο επίκεντρο, μετρώντας καθημερινά ακόμη περισσότερα κρούσματα σε σχέση με την άνοιξη. Παράλληλα, τα συστήματα Υγείας βρίσκονται ήδη στα όριά τους και, όπως αναφέρουν πολλοί επιστήμονες, είναι ζήτημα χρόνου η πλήρης κατάρρευση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το Σάββατο - για τρίτη συνεχόμενη μέρα - σημειώθηκε νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως (465.319), με τον πρόεδρό του να προτρέπει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν αμέσως δράση, ώστε «να αποτρέψουν περισσότερους μη αναγκαίους θανάτους (και) οι απαραίτητες υγειονομικές υπηρεσίες να μην καταρρεύσουν».

Για να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να υπάρξουν βελτίωση των τεστ, ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν μολυνθεί και απομόνωση όσων κινδυνεύουν να διασπείρουν τον ιό.

Ενδεικτικά, για την Ευρώπη: Η Γαλλία ανακοίνωσε την Κυριακή 52.010 κρούσματα - νέο ρεκόρ - σε 24 ώρες, ενώ την Παρασκευή τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατ. και βρίσκεται πλέον στην πέμπτη θέση, πίσω από τις ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία. Σε κυνικές διαπιστώσεις προχωρά η γαλλική κυβέρνηση, που τόσους μήνες δεν πήρε μέτρα ενίσχυσης της Υγείας: Σύμφωνα με τη σημερινή διασπορά «ό,τι κι αν κάνουμε, σε 15 μέρες θα δούμε τις συνέπειες αυτών των μολύνσεων», είπε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν. «Μας περιμένουν δύσκολοι καιροί», ήταν η διαπίστωση του πρωθυπουργού, Ζαν Καστέξ.

Στην Ιταλία, με 21.273 νέα κρούσματα και 128 θανάτους την Κυριακή, οι γιατροί προειδοποιούν πως «αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός εξάπλωσης, μέχρι τη δεύτερη βδομάδα του Νοέμβρη δεν θα υπάρχει κενή θέση στις ΜΕΘ».

Η Ισπανία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης για πάνω από 6 μήνες, απαγορεύεται η κυκλοφορία το βράδυ και περιορίζεται στους 6 ο αριθμός των ανθρώπων που συναθροίζονται. Επίσημα η χώρα μετρά πάνω από 1 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 35.000 νεκρούς, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των συνολικών κρουσμάτων υπολογίζεται σε 3 εκατ., είπε ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ