Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου από την Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών

Η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών με ανακοίνωσή της τιμά τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τους βασανισθέντες, τους φυλακισθέντες, τους αγωνιστές που στάθηκαν ενάντια στη χούντα, ιδιαίτερα τους αντιχουντικούς αγωνιστές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που, όπως σημειώνει, πρέπει να είναι πρότυπα για τους σημερινούς αστυνομικούς που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Παράλληλα, καλεί σε συμμετοχή στον φετινό εορτασμό της επετείου.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» παραμένουν επίκαιρα, αδικαίωτα, είναι «διαχρονικά μηνύματα ενάντια στην κοινωνική ανισότητα, στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό».

Η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών υπογραμμίζει την ανάγκη τα μηνύματα του Πολυτεχνείου «να γίνουν πηγή προβληματισμού και άντλησης διδαγμάτων για τα στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Η περίοδος της χούντας των συνταγματαρχών υπήρξε περίοδος ντροπής και μελανού στίγματος για όλους. Εχουν, λοιπόν, υποχρέωση να απομονώσουν τους υμνητές της χούντας στο χώρο τους, να απομονώσουν τους φασίστες που εξακολουθούν και χύνουν το δηλητήριο του μίσους ενάντια στον λαό. Να σεβαστούν, ιδιαίτερα οι αστυνομικοί, τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των γυναικών, των φοιτητών και μαθητών, καθώς και των προσφύγων και των μεταναστών, που έφεραν έως τη χώρα μας οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να αρνηθούν να σηκώσουν γκλομπ ή να ρίξουν χημικά ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό».

Οι Απόστρατοι Αστυνομικοί δηλώνουν τέλος ότι θα συμμετάσχουν τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του κορονοϊού, με μάσκες και αποστάσεις, στην αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ