Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιμένει στην απάτη του «ενισχυμένου ΕΣΥ»

Την ώρα που από την πρώτη φάση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται ήδη «στο κόκκινο», ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, επανέλαβε και στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου την απάτη του «ενισχυμένου ΕΣΥ», ισχυρίστηκε προκλητικά ότι η κυβέρνηση έκανε «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» και «αναγκαίο», παρουσιάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία και τις εκρηκτικές συνέπειές της ως μονόδρομο, προδιαγράφοντας τη συνέχισή τους.

Με στόχο να βγάλει από το κάδρο τις πραγματικές και επιτακτικές ανάγκες του λαού για την προστασία της υγείας του, επιχείρησε να τις «στριμώξει» σε μια ψευδεπίγραφη «ενίσχυση», πάντα με μέτρο σύγκρισης το χάλι που διαμόρφωσαν στο δημόσιο σύστημα Υγείας όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, με δημιουργικά «μαθηματικά», πιστό αντίγραφο της προηγούμενης κυβέρνησης:

-- Αντί να μιλήσει για τις 30.000 κενές θέσεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, διαφήμισε τις ελάχιστες και με ημερομηνία λήξης προσλήψεις υγειονομικών, πολλοί από τους οποίους μάλιστα ήδη υπηρετούσαν κι επαναπροσλήφθηκαν, είτε παρατάθηκε η σύμβασή τους κ.ο.κ.

-- Αντί να πει για τα 3.500 κρεβάτια ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα και χωρίς την πανδημία, ανέφερε ότι από 557 πριν, λειτουργούν 1.082 κλίνες τώρα (συνυπολογίζοντας και αυτές του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες χρυσοπληρώνονται) και ότι θα λειτουργήσουν άλλες 234 μέχρι τέλος του έτους. Ούτε αυτή η εμφανιζόμενη αύξηση βέβαια αφορά νέες κλίνες ΜΕΘ, αλλά την ανακύκλωση κλινών σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων σοβαρών ασθενειών και χωρίς να εξασφαλίζεται έγκαιρη και επαρκής στελέχωσή τους. Χαρακτηριστική είναι η χτεσινή ανακοίνωση ότι στη Θεσσαλονίκη μέσα στον Νοέμβρη θα παρθούν 50 κρεβάτια Νευροχειρουργικά, Καρδιοχειρουργικά, Αγγειοχειρουργικά και θα μετατραπούν σε «πολυδύναμες ΜΕΘ»!

-- Αντί να μιλήσει για τα δημόσια νοσοκομεία και τις κλίνες που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παρουσιάζει ως επίτευγμα τις 4.590 κλίνες Covid-19, που δεν είναι νέες κλίνες αλλά «αρπάχτηκαν» από άλλες ασθένειες. Είναι δανεικά κρεβάτια, με δανεικό προσωπικό, ωθώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην επαγγελματική εξουθένωση και δημιουργώντας επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας.

-- Αντί να απολογηθεί για την αναστολή έως και 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων, για την αναστολή των τακτικών εξωτερικών ιατρείων σε περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο», για τις αναστολές και τις τεράστιες καθυστερήσεις σε ιατρικές πράξεις ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας, προσπαθώντας να πείσει ότι το σύστημα Υγείας δεν μετατρέπεται σε σύστημα της μιας νόσου, παρουσίασε αριθμούς χωρίς συγκριτικά στοιχεία για χιλιάδες χειρουργικές και ιατρικές πράξεις, εξετάσεις κ.τ.λ...

-- Αντί να μιλήσει για την παραπέρα αποψίλωση της ΠΦΥ, με τις μετακινήσεις ακόμα και από αυτό το ελάχιστο προσωπικό που διέθετε και τη μετακίνησή του προς τα νοσοκομεία, έκανε λόγο για «οργανωμένη και σοβαρή δουλειά» για την εμπλοκή της στη μάχη με τον κορονοϊό.

Και φυσικά, τώρα που βγάζουν μάτι οι ευθύνες της για τη γύμνια του ΕΣΥ, η κυβέρνηση ξανακρύβεται πίσω από τις τεράστιες προσπάθειες των υγειονομικών, με τον υπουργό να λέει ότι «έχουμε επιλέξει να είμαστε μαζί τους μέχρι το τέλος», την ώρα που τους αφήνουν εκτεθειμένους χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας, εξουθενωμένους κάτω από το βάρος της χρόνιας υποστελέχωσης, με δεκάδες χιλιάδες κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασφυκτιούν πάλι τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα (2021-10-28 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και ένταξή τους στο σύστημα εφημερίας (2021-03-04 00:00:00.0)
Πίσω από τις φιέστες οι τεράστιες ελλείψεις (2020-12-09 00:00:00.0)
Αλχημείες και ψέματα (2020-10-24 00:00:00.0)
Οι αριθμοί πίσω από τους ...αριθμούς (2020-04-03 00:00:00.0)
...και ανούσια «πυροτεχνήματα» (2011-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ