Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις - Δώστε λεφτά για μόνιμες προσλήψεις!

Δεκάδες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε δομές Υγείας χτες στην Αττική

Στο Κέντρο Αναφοράς COVID στην Καλλιθέα
Στο Κέντρο Αναφοράς COVID στην Καλλιθέα
Τα συνθήματα για άμεσες, μαζικές, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακούστηκαν με ηχηρό τρόπο από συνδικάτα και φορείς σε δεκάδες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε δομές Υγείας στην Αττική, στο πλαίσιο της χτεσινής μέρας δράσης.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις - Δώστε λεφτά για μόνιμες προσλήψεις», «Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση που οργανώθηκε έξω από το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, συνοδεύοντας το μοίρασμα των σχετικών ανακοινώσεων που παράλληλα καλούσαν στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Οι υγειονομικοί κάνουν ό,τι μπορούν αλλά η κατάσταση παραμένει αφόρητη

Η κινητοποίηση βρήκε ανταπόκριση από ασθενείς και συγγενείς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι παρά την τεράστια προσπάθεια των υγειονομικών «η κατάσταση είναι αφόρητη», όπως ανέφερε μία εγχειρημένη γυναίκα που μόλις πήρε εξιτήριο. «Εκαναν ό,τι μπορούσαν για τους ασθενείς στον θάλαμο, αλλά δεν φτάνουν. Ψάχνουμε να δούμε πού είναι οι προσλήψεις που λέει κάθε τόσο η κυβέρνηση», ανέφερε.

Μία συγγενής ασθενούς προσθέτει: «Πρέπει να γίνουν και άλλες τέτοιες κινητοποιήσεις. Πού είναι η στήριξη της δημόσιας Υγείας που μας λένε; Είναι απάνθρωπη η κατάσταση εδώ μέσα».

Στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
Στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
Σε κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη, με στάση εργασίας και συγκέντρωση, προχωρούν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Οπως ανέφερε η παθολόγος επειγόντων περιστατικών Μαίρη Αγρόγιαννη, στις μεγάλες ελλείψεις έρχονται να προστεθούν τα κρούσματα σε υγειονομικούς. Μέχρι την περασμένη βδομάδα, 15 εργαζόμενοι είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, «τώρα το πράγμα έχει ξεφύγει». «Ανησυχούμε να μη νοσήσουμε γιατί ποιος θα μας αντικαταστήσει;». «Πρέπει να γίνουν τώρα μαζικά τεστ στους υγειονομικούς», ανέφερε. Επισήμανε ακόμα ότι «έχουμε ζητήσει εδώ και μέρες στοιχεία από το γραφείο προσωπικού να δούμε συγκεκριμένα τι γίνεται και ακόμα δεν μας έχουν δώσει τίποτα».

Η «κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», προσθέτει ο νοσηλευτής χειρουργείου Γιώργος Φαράκος, καθώς οι ίδιοι καλούνται «να καλύψουν τις ανάγκες των χειρουργείων αλλά και τις διασωληνώσεις για τον κορονοϊό που πληθαίνουν», με αποτέλεσμα χειρουργεία να μένουν πίσω παρότι ακόμα «δεν έχει γίνει η μείωση ως 80% των χειρουργείων».

Από την ντουντούκα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για την απεργία στις 26 Νοέμβρη και παραθέτοντας τις διεκδικήσεις των σωματείων, έδωσε έμφαση μεταξύ άλλων στην ανάγκη «επίταξης του ιδιωτικού τομέα τώρα, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Παρέμβαση έγινε το μεσημέρι και στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια στη Θηβών.

Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε συνοικία

Ολη μέρα χτες βρέθηκαν στο πόδι σωματεία και φορείς σε κάθε συνοικία της Αττικής, πραγματοποιώντας μια μεγάλη εξόρμηση στο πλαίσιο της μέρας δράσης. Σχεδόν έξω από κάθε Κέντρο Υγείας, ΤΟΜΥ, ιατρείο ΠΕΔΥ, αλλά και μεγάλους χώρους δουλειάς, εκπρόσωποι σωματείων μοίραζαν ανακοινώσεις, σήκωναν πανό, συζητούσαν για τις αναγκαίες διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ