Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Μήνυμα αγώνα για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
  • Σταθμός μπροστά στην απεργία στις 26 Νοέμβρη η χτεσινή μέρα δράσης των συνδικάτων στην Αττική για την Υγεία
  • Νέες κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία αύριο Πέμπτη

Δυνατό μήνυμα πως η προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού δεν μπορεί να περιμένει έστειλαν, χτες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, με πολύμορφες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την Υγεία που οργάνωσαν στην Αττική.

Με εξορμήσεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε δομές Υγείας και με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας έθεσαν σε πρώτο πλάνο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η ίδια ανάγκη προστασίας της υγείας του λαού θα βρεθεί στο επίκεντρο και στις νέες κινητοποιήσεις που οργανώνονται αύριο Πέμπτη στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Με το ίδιο πνεύμα, πως καμία αναμονή ή αναβολή δεν χωρά στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν την απεργία στις 26 Νοέμβρη, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δίπλα στο μέτωπο της πάλης για την υγεία του λαού, ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν σε κυβέρνηση και εργοδοσία να συμπεριλάβουν στα «θύματα» της πανδημίας τα εργασιακά δικαιώματα, με όπλο και το νομοσχέδιο - έκτρωμα που έχουν στα σκαριά.

Μπροστά στην απεργία και μετά τη χτεσινή μέρα δράσης για την Υγεία, τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής), Ομοσπονδίες και Σωματεία αναλαμβάνουν ανάλογη πρωτοβουλία για τις αστικές συγκοινωνίες, την Πέμπτη 19/11, σε συνεργασία με τα σωματεία του κλάδου, διεκδικώντας τακτικές και ασφαλείς συγκοινωνίες. Επίσης, την Τρίτη 17/11 θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Απεργιακές αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Νοέμβρη έχουν αποφασίσει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει επίσης οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών (ΠΟΛ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Ακόμη, τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Αρτας, Αγρινίου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Κορίνθου, Λαμίας, Λασιθίου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σάμου και η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

24ωρη απεργία και στο Δημόσιο

Στο Δημόσιο, 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν ήδη πάρει οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης - τέως Βιομηχανίας / Ενέργειας / Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ), Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

Πάρτε πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα!

Στο μεταξύ, σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Αθήνας προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο. Με βάση τους άξονες που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση, το νομοθετικό τερατούργημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων.

Επίσης σήμερα, την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων οργανώνει παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του, με αίτημα την ένταξη των οικοδόμων στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ