Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κάλεσμα στα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και την Ομοσπονδία για απεργιακή απόφαση

Κάλεσμα στα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καθώς και στην Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΜ) να προχωρήσουν στην προκήρυξη απεργίας για τις 26 Νοέμβρη, απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, τονίζοντας ότι η συνέχιση του αγώνα είναι μονόδρομος απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που απαξιώνει και πουλάει τη ΛΑΡΚΟ, επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνει απροστάτευτο τον λαό απέναντι στην πανδημία.

Επισημαίνοντας μάλιστα τις εκατοντάδες απεργιακές αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, σε αντίθεση με τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας τονίζει τη συνολικότερη αντεργατική επίθεση στον κλάδο: «Οι μεταλλεργάτες από τη ΛΑΡΚΟ στην "Πίτσος", τα ναυπηγεία, την αμυντική βιομηχανία και στο σύνολο, χτυπιόμαστε ανελέητα».

Ειδικότερα για τη ΛΑΡΚΟ σημειώνει ότι την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός ανακοινώνει ότι μέχρι το τέλος του Νοέμβρη ξεκινά η διαδικασία εκποίησης, οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ενημέρωση και καμία διασφάλιση. «Παίζουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν μας ενημερώνουν για το ό,τι έχουν σχεδιάσει για τους εργαζόμενους. Δίνουν τροφή στα "παπαγαλάκια" στη ΛΑΡΚΟ να κοροϊδεύουν και να αποπροσανατολίζουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Τα μόνα δεδομένα που έχουμε σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα είναι ότι "η ΛΑΡΚΟ στο τέλος του έτους θα έχει έλλειμμα και αν δεν πάρει μέτρα η κυβέρνηση (που την οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση) δεν θα συνεχίσει τη λειτουργία" (ειδικός διαχειριστής 5/11/2020). Σύμφωνα με την τροπολογία που ψήφισαν τον Φλεβάρη του 2020, τελειώνοντας τη διαδικασία των διαγωνισμών απολύονται όλοι εργαζόμενοι χωρίς αποζημίωση. Η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στην ειδική διαχείριση (ΚΑΔ 31/10/2020) να πραγματοποιήσει μερική ή ολική αναστολή των συμβάσεών μας».

Παράλληλα, το κλαδικό Συνδικάτο τονίζει ότι η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, χωρίς μέτρα προστασίας στο εργοστάσιο, όπως αφήνει εκτεθειμένο συνολικότερα τον λαό χωρίς ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας κ.ο.κ., ενώ παράλληλα προωθεί νέα σειρά αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα.

«Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι εξαίρεση. Είναι κομμάτι της γενικευμένης αντιλαϊκής πολιτικής και χώρος εφαρμογής αυτής για την κυβέρνηση της ΝΔ, για τις εκάστοτε κυβερνήσεις», τονίζει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ