Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑKΗ
Στα όριά τους οι δημόσιες δομές Υγείας

Μαζί με την εκρηκτική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, στα όριά τους φτάνουν και οι δημόσιες δομές Υγείας στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Συγκεκριμένα, στη Δράμα, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών μετρά ήδη 20 νεκρούς κατά τη διάρκεια του 2ου κύματος της πανδημίας, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο 134 ασθενείς με κορονοϊό. Προστέθηκαν και άλλες κλίνες στους θαλάμους των κλινικών COVID-19, μετατρέποντας σε 4κλινους θαλάμους αρκετούς 3κλινους. Σε καραντίνα βρίσκονται επίσης 65 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου, με τα κενά να «καλύπτονται» από την αποψίλωση του προσωπικού από τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Στα όριά τους είναι οι αντοχές και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς χτες στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 72 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 12 στη ΜΕΘ. Μετά την Α' Χειρουργική κλινική που πλέον επανήλθε, τη λειτουργία τους έχουν αναστείλει λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό η Β' Χειρουργική, η μισή Α' Παθολογική (η υπόλοιπη έχει μετατραπεί σε κλινική COVID), καθώς και το κτίριο όπου πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες.

Σε 140 από 80 αύξησε χτες τις κλίνες Covid το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σε βάρος άλλων κλινικών του Νοσοκομείου, όπως η Μαιευτική. Ηδη οι 100 κλίνες ήταν κατειλημμένες μέχρι και χτες το απόγευμα.

«Ο λαός να μην υποστείλει τη σημαία του αγώνα»

Κάλεσμα αγώνα για την υγεία του λαού απευθύνουν με ανακοινώσεις τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι Τομεακές Επιτροπές Εβρου, Καβάλας και Ξάνθης του ΚΚΕ καλούν τον λαό της περιοχής συντονισμένα, μαζικά, με όλα τα μέτρα προστασίας, να ριχτεί στη μάχη, ακολουθώντας το παράδειγμα των μαχόμενων υγειονομικών και εργατικών σωματείων που συμμετείχαν στη μέρα δράσης για την υγεία.

Στις ανακοινώσεις τους, οι Κομματικές Οργανώσεις αναδεικνύουν επιπλέον στοιχεία για την επικίνδυνη κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής. Για παράδειγμα, στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπου οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις σε προστατευτικά υλικά, τα τεστ που διενεργούνται καθημερινά αγγίζουν σε θετικότητα αυτά της Θεσσαλονίκης (30%).

Επισημαίνουν ακόμα το ζήτημα της ιατρικής παρακολούθησης των κατοίκων απομακρυσμένων χωριών και περιοχών, όπως είναι η περίπτωση της Νικήσιανης του δήμου Παγγαίου. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς στο δημοτικό σχολείο και η απάντηση στις εκκλήσεις των κατοίκων για μαζικά τεστ πως ο ΕΟΔΥ αδυνατεί λόγω της κατάστασης στη Θεσσαλονίκη, έχουν δημιουργήσει δικαιολογημένη ανησυχία στους κατοίκους.

Παράλληλα, οι ανακοινώσεις σημειώνουν την ανάγκη άμεσης διερεύνησης των καταγγελιών εργαζομένων για κρούσματα σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως για παράδειγμα στα «Θερμοκήπια» στην Ξάνθη, ενώ ταυτόχρονα, η ΤΕ Εβρου υπογραμμίζει πως η εξέλιξη με τα κρούσματα σε μονάδα περίθαλψης ηλικιωμένων, στην Αλεξανδρούπολη, φέρνει «στο προσκήνιο το απολύτως ρεαλιστικό αίτημα για παρακολούθηση όλων των δομών με ευπαθείς ομάδες από το κράτος, με συχνούς ελέγχους και ενίσχυση όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο».

Επίσης, η ΤΕ Εβρου σημειώνει πως τα ιδιωτικά διαγνωστικά στην περιοχή θησαυρίζουν, την ίδια ώρα που το ήδη ανεπαρκές για τις ανάγκες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επιφορτίστηκε με τον έλεγχο των νεοσυλλέκτων της μεγαλύτερης ΕΣΣΟ των τελευταίων ετών χωρίς να ενισχυθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός ορίων η κατάσταση, «κόκκινο» χτυπάνε οι ελλείψεις προσωπικού και υποδομών (2021-12-30 00:00:00.0)
Δωρεάν rapid test για όλους ζητούν οι εκπαιδευτικοί (2021-12-02 00:00:00.0)
Αμεση ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας στην Κρήτη (2021-08-18 00:00:00.0)
Πεθαίνει κόσμος, αλλά το υπουργείο Υγείας τα βλέπει όλα καλά! (2020-11-28 00:00:00.0)
Επιδεινώνεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (2020-11-20 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (2020-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ