Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του ΕΣΥ που «πιέζεται όσο ποτέ»

Κι ενώ, όπως ομολογήθηκε και στη χτεσινή επίσημη κυβερνητική ενημέρωση για τον κορονοϊό, «το ΕΣΥ πιέζεται όσο ποτέ», με «εκθετική αύξηση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ», οπότε «κανείς δεν περισσεύει από το σύστημα Υγείας», η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει εδώ και τώρα σε κατεπείγουσες προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας... επιμένει στις χρυσοπληρωμένες από τα ασφαλιστικά ταμεία... «συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα» που θησαυρίζει και μέσα στην πανδημία, καθώς και στις «εκκλήσεις» προς τους ιδιώτες γιατρούς, αντί να θέσει άμεσα σε εφαρμογή ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αξιοποίησης όλων των υγειονομικών για τις ανάγκες της πανδημίας και των άλλων ασθενειών.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης, επαναλήφθηκε το απατηλό αφήγημα της «ενίσχυσης του ΕΣΥ» και των έκτακτων μέτρων «εφόσον χρειαστεί», τη στιγμή που τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας χτες διέθεταν όλα μαζί μόλις 10 κενά κρεβάτια ΜΕΘ-covid, σε όλη την Ελλάδα είναι μόνο 125, ενώ παράλληλα η πληρότητα στα κρεβάτια ΜΕΘ non covid στην επικράτεια φτάνει το 76,5%.

«Το Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτήν τη στιγμή σε κατάσταση έτσι ώστε να υποδεχθεί περιστατικά. Χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις που θα χρειαστεί χρόνος», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, επιβεβαιώνοντας τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που έκλεισαν και στη συνέχεια διατήρησαν κλειστά δημόσια νοσοκομεία και τμήματα, συνολικά 10.000 κλίνες. Αναδεικνύονται ταυτόχρονα και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, που 8 μήνες μέσα στην πανδημία δεν έκανε τίποτα για την προετοιμασία και αξιοποίηση αυτών των νοσοκομείων, ενώ τώρα με την εκρηκτική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη... προσανατολίζεται να μετατρέψει σε «συνθήκες νοσοκομείου» το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο!

Προκλητική κοροϊδία για το κλείσιμο των σχολείων

Εξίσου προκλητικό είναι το κυβερνητικό αφήγημα για τα σχολεία, στο οποίο αφιερώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της εισήγησης στη χτεσινή κυβερνητική ενημέρωση. Ενώ τα σχολεία έμειναν εκτεθειμένα στην πανδημία από την αρχή της σχολικής χρονιάς, χωρίς μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, γεγονός που επιβεβαιώθηκε τελικά από το κλείσιμό τους, χτες επαναλήφθηκε ο ισχυρισμός ότι δεν διαπιστώθηκε διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία... όταν στην πραγματικότητα δεν γίνονται τεστ και ιχνηλατήσεις ούτε καν στα τμήματα και στα σχολεία που κλείνουν με επιβεβαιωμένα κρούσματα!

Απογειώνοντας μάλιστα την πρόκληση απέναντι στις οικογένειες και τα μικρά παιδιά που πληρώνουν και πάλι το λογαριασμό, ειπώθηκε χαρακτηριστά ότι το κλείσιμο των σχολείων... «είναι μια ευκαιρία να περάσετε ουσιαστικό και δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά σας»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Επιστρατεύσεις» αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα (2021-11-16 00:00:00.0)
«Είδος πολυτελείας» η υγεία του λαού, να γίνουν «δήμιοι» καλούνται οι γιατροί (2021-11-09 00:00:00.0)
Κυνισμός (2020-12-01 00:00:00.0)
Αφήνουν να μεγαλώνει η «ασφυξία» στις ΜΕΘ, ενώ τα ακόμα πιο δύσκολα είναι μπροστά (2020-11-04 00:00:00.0)
Απεργία αύριο για την υπεράσπιση της υγείας του λαού (2020-09-23 00:00:00.0)
Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία (2020-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ