Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
«Διαχειριζόμαστε καταστάσεις ρίσκου ανεπίτρεπτες»

Κραυγή αγωνίας από τους διευθυντές ΜΕΘ, ΤΕΠ και Παθολογικής Κλινικής

Κραυγή αγωνίας για όσα συμβαίνουν και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου αφήνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι διευθυντές της ΜΕΘ, των Επειγόντων και της Παθολογικής Κλινικής.

Οπως επισημαίνουν, «στο πρώτο κύμα "σφίξαμε τα δόντια" και δουλέψαμε υπεράνω των δυνάμεών μας, πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι θα οχυρωθούμε με προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν τη δυσκολότερη και πιο παρατεταμένη περίοδο αυξημένων αναγκών που έρχεται». Ωστόσο, «αντί να μας ενισχύσουν, μας πήραν γιατρούς που μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.Τα ΤΕΠ είναι πρακτικά με δύο γιατρούς, η Παθολογική με 3, η Πνευμονολογική με 3, η ΜΕΘ με 4, το Αναισθησιολογικό με 2 και οι προσθήκες που περιμένουμε είναι "σταγόνα στον ωκεανό"».

Και προσθέτουν όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας: «Ηδη η κλινική COVID δεν έχει εφημερεύοντα γιατρό. Τα ΤΕΠ μένουν με ακάλυπτες εφημερίες, εφόσον οι γιατροί του έχουν προ πολλού υπερβεί τις δυνάμεις τους. Η ΜΕΘ με έναν εφημερεύοντα καθημερινά δεν μπορεί να ανοίξει τα COVID κρεβάτια και αναγκαζόμαστε να διακομίζουμε τα περιστατικά που "φαίνεται ότι θα βαρύνουν" διαχειριζόμενοι καταστάσεις ρίσκου ανεπίτρεπτες. Παρά τις προσπάθειες των διοικητικών οργάνων είναι αδύνατο να βρεθεί ένας τρόπος να γίνονται ασφαλείς διακομιδές ασθενών γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί. Οι 3 πνευμονολόγοι σε αυτήν τη δύσκολη φάση καλούνται να καλύψουν δύο κλινικές. Οι παθολόγοι βρισκόμενοι πάνω από ένα χρόνο σε αυτήν την κατάσταση, λειτουργούν τους περισσότερους μήνες με "εντέλλεσθε" από τη διοίκηση. Οι αναισθησιολόγοι που τώρα έπρεπε να είναι υπερπλήρεις είναι 2, με την ελπίδα, από την πρόσφατη προκήρυξη, να γίνουν 4, αριθμός πάλι πολύ οριακός. Οι λύσεις που βρίσκονται είναι αποσπασματικές με προσωρινό χαρακτήρα».

Και καταλήγουν: «Καταλαβαίνει κανείς πως το Νοσοκομείο είναι όχι πριν, αλλά μετά το όριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ