Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρόστιμο σε μέλος του ΚΚΕ που στερέωνε πανό έξω από το σπίτι του

Νέα προσπάθεια παρεμπόδισης της πολιτικής δράσης

Προσπάθησε να στερεώσει ένα πανό του ΚΚΕ έξω από το σπίτι του και του επιβλήθηκε από την αστυνομία πρόστιμο για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων λόγω lockdown! Το νέο αυτό περιστατικό παρεμπόδισης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης συνέβη στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης και το πρόστιμο επιβλήθηκε σε μέλος του ΚΚΕ, γεγονός που καταγγέλλουν οι Οργανώσεις του Κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκε σε μέλος του ΚΚΕ στο Πρόχωμα. Ο συγκεκριμένος σύντροφος βρισκόταν πάνω σε σκάλα, μπροστά στο σπίτι του και στερέωνε κάθετο πανό του Κόμματος σε κολόνα, που κινδύνευε να το πάρει ο αέρας. Στο πανό διατυπώνονταν οι διεκδικήσεις για δημόσια και δωρεάν Υγεία, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών κ.ά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Κουφαλίων, αφού απέτυχαν να του βεβαιώσουν άλλη παράβαση, αλλά και να τον εκφοβίσουν, επέβαλαν το συγκεκριμένο πρόστιμο, παρά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν. Επίσης, απορρίφθηκε η ένσταση, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και τον ολοφάνερα πολιτικό χαρακτήρα του προστίμου.

«Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους ενέργειες στοχεύουν στην παρεμπόδιση της πολιτικής δράσης του Κόμματος και στον εκφοβισμό και όχι στην προστασία της δημόσιας υγείας, για την οποία οι κομμουνιστές έδωσαν και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις», σημειώνουν στην καταγγελία τους οι ΚΟ Δήμου Χαλκηδόνας και συνεχίζουν:

«Εξίσου όμως προφανές είναι ότι όλα αυτά δεν πρόκειται να μας πτοήσουν, δεν θα μας κάνουν να τα "μαζέψουμε".

Αντίθετα, θα δυναμώσουμε τους αγώνες μας, θα εντείνουμε τις δράσεις μας για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, στον αυταρχισμό και την καταστολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ