Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ»
Εκρηκτική η κατάσταση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της εντατικοποίησης

Καλεί το ΔΣ του σωματείου να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία των εργαζομένων

Την έλλειψη μέτρων προστασίας από την πανδημία στους χώρους δουλειάς, όπως αποτυπώνεται στην πρόσφατη επιβεβαίωση 12 εργαζομένων ως θετικών στον κορονοϊό στο κατάστημα «Σκλαβενίτης» στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή της Δυτικής Αττικής που έχει βρεθεί στο «κόκκινο», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στην επιχείρηση.

«Οι χώροι στους οποίους εργαζόμαστε αποτελούν υγειονομικές βόμβες», τονίζει η ΔΑΣ και επισημαίνει ότι τα παραδείγματα «διαρκώς αυξάνονται, είτε πρόκειται για τα καταστήματα, τις αποθήκες ή τα γραφεία της εταιρείας», ενώ «όπου βρεθεί κρούσμα ακολουθούν και άλλα, φτάνοντας τα δεκάδες σε κάποια καταστήματα». Οπως καταγγέλλει, ο συγχρωτισμός σε συγκεκριμένα πόστα (πάγκοι κοπής τυριών - αλλαντικών - κρέατος, ταμεία, εποχικά είδη), η μη τήρηση της αναλογίας «ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.», οι ελλείψεις στην καθαριότητα και τις απολυμάνσεις, είναι ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι μετακινούνται από κατάστημα σε κατάστημα, «ειδικά εκεί που έχουν πολλά κρούσματα», προκειμένου να συνεχίζεται η λειτουργία τους, «με αποτέλεσμα να εκτίθενται περισσότεροι συνάδελφοι στον κίνδυνο της πανδημίας». Σε περιπτώσεις επιβεβαίωσης κρουσμάτων, μάλιστα, «δεν βγαίνουν σε καραντίνα όλοι οι συνάδελφοι, ούτε καν οι συνάδελφοι που βρίσκονται στο ίδιο πόστο με τον συνάδελφο που νόσησε».

Η ΔΑΣ καλεί το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου να συγκαλέσει ανοιχτή συνεδρίαση με θέμα την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα καταστήματα, στις αποθήκες και στα γραφεία του ομίλου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της εντατικοποίησης της εργασίας. Τονίζει την ανάγκη το σωματείο «να αναλάβει τις ευθύνες του» αντί να επιστρατεύει «προσχήματα και δικαιολογίες, γυρίζοντας επί της ουσίας την πλάτη στους εργαζόμενους». «Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν η οργάνωση και η διεκδίκηση!», καταλήγει η ΔΑΣ και προτάσσει μια σειρά αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ