Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Θυμήθηκε τα προβλήματα των νοσοκομείων

Σε μια διελκυνστίδα με την κυβέρνηση, που μετατρέπει το εμβόλιο σε άλλοθι για τη μη κάλυψη των επιτακτικών αναγκών του ΕΣΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκε» πάλι τις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας και τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, τα οποία ως κυβέρνηση όχι απλά αγνόησε αλλά υπονόμευσε ακόμα περισσότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες, μετά τον εμβολιασμό του ο Αλ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιαστούν, προσθέτοντας πως αυτό δεν αρκεί για να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι με τους ρυθμούς του εμβολιασμού δεν εξασφαλίζεται «ασπίδα προστασίας» μέχρι το καλοκαίρι και το επόμενο φθινόπωρο, προσθέτοντας πως «το σημαντικό αυτό όπλο δεν είναι ικανό από μόνο του για να προστατεύσει από ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες».

Για το αθωράκιστο σύστημα Υγείας, πάντως, ο Αλ. Τσίπρας επέρριψε για πολλοστή φορά την ευθύνη στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι η διαχείρισή της δημιουργεί ανασφάλεια, λόγω των πράξεων και των παραλείψεών της.

Σαν να μην κυβέρνησε ποτέ, σαν να μην ήταν η δική του κυβέρνηση που κράτησε καθηλωμένη τη χρηματοδότηση της Υγείας, όπως και τις προσλήψεις, τις ΜΕΘ κ.ο.κ., σύστησε στην κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις, να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου, να ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, να δώσει δωρεάν συνταγογράφηση στα τεστ, καθώς όπως είπε «αυτό είναι το σχέδιο που μπορεί να μας σώσει και όχι να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο εμβόλιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ