Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» - «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Κινήσεις ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και διεκδίκησης λύσεων στα διαχρονικά προβλήματα

Στον «Ευαγγελισμό»

INTIME NEWS

Στον «Ευαγγελισμό»
Ξεκίνησαν την Κυριακή οι εμβολιασμοί υγειονομικών στην Αττική στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς, «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας. Με αφορμή τον εμβολιασμό του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο «Αττικόν» και του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια στον «Ευαγγελισμό», τα σωματεία των εργαζομένων στα αντίστοιχα νοσοκομεία προχώρησαν σε συμβολικές μορφές ενθάρρυνσης του μαζικού εμβολιασμού και διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που όχι μόνο παραμένουν αλλά οξύνονται.

Σε συμβολική διατύπωση των αιτημάτων του προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κατά τη διάρκεια της άφιξης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, για τον εμβολιασμό της, στην οποία επιδόθηκε το υπόμνημα των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μόνο μέρες πάνω από 30 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ εκκρεμούν απαντήσεις σε σχεδόν 150 δείγματα ακόμα και παραμένει άγνωστος ο αριθμός όσων είναι ήδη σε καραντίνα.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας δεν υπήρξε σχέδιο εφεδρειών του προσωπικού, με αποτέλεσμα να κλείνουν προσωρινά κλινικές (σήμερα το χειρουργικό τμήμα), ενώ ακόμα και η λειτουργία της κλινικής Covid τίθεται εν αμφιβόλω (...) Το σίγουρα απαραίτητο "όπλο" του εμβολιασμού, ακόμα και αν - και όταν - πραγματοποιηθεί μαζικά, αφού ξεπεραστούν τα προβλήματα επάρκειας, δεν αποτελεί πανάκεια και προφανώς δεν λύνει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό», υπογραμμίζει το Σωματείο.

«Αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στελέχωσης του ΕΣΥ, προστασίας σε χώρους δουλειάς και ΜΜΜ και ελλείψεων στα Μέσα Ατομικής Προστασίας, και η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται και ο εμβολιασμός θα υπονομεύεται», τονίζει με τη σειρά του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν» με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών, υπογραμμίζοντας: «Ναι και ενθαρρύνουμε τον μαζικό εμβολιασμό. Οχι στο να γίνει ο εμβολιασμός το πλυντήριο που θα ξεπλύνει την εγκληματική πολιτική τους, τηλεοπτικό σόου ή αντικείμενο γελοίων fake news». Απαιτεί «πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, τις αναγκαίες προσλήψεις στις εμβολιαστικές δομές και την ασφάλεια στη μεταφορά και διατήρησή τους. Το εμβόλιο πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα» και καταλήγοντας επισημαίνει ότι «για τη μη ένταξή μας στα ΒΑΕ, τη μισθολογική ενίσχυση, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την οικονομική ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, μην κάνετε πως δεν ακούτε, κύριοι της κυβέρνησης. Θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας. Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα με τους "ήρωες" της δημόσιας Υγείας. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν κερδίσουμε τα αιτήματά μας».

  • Στο μεταξύ το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, διοργανώνει σήμερα Τρίτη στις 5.30 μ.μ. διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό, στη διεύθυνση zoom.us/j/93075807713, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ