Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Αγανάκτηση για τα μεγάλα προβλήματα που παραμένουν

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε Μεσοχώρι, Βλαχογιάννη, Πραιτώρι και Αμούρι

Τρεις μήνες μετά, τα ερείπια είναι ακόμα στη ...θέση τους

Eurokinissi

Τρεις μήνες μετά, τα ερείπια είναι ακόμα στη ...θέση τους
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι στα χωριά Μεσοχώρι, Βλαχογιάννη, Πραιτώρι, Αμούρι του δήμου Ελασσόνας διαπίστωσε από κοντά κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, και τον Δημήτρη Αβρανά, δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελασσόνας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα παραπάνω χωριά.

Στο Μεσοχώρι, το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με σεισμόπληκτους κατοίκους και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Γιάννη Ζουρλαδάνη, οι οποίοι μετέφεραν την αγανάκτησή τους, καθώς 3 μήνες μετά τους ισχυρούς σεισμούς:

-- Σε 2 οικογένειες δεν έχουν δοθεί ακόμα κοντέινερ - οικίσκοι για τη διαμονή τους, ενώ άλλα 5 κοντέινερ που έχουν δοθεί δεν μπορούν να κατοικηθούν, γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι εργασίες σύνδεσης με την αποχέτευση.

-- Σε αρκετά από τα 27 κοντέινερ που κατοικούνται δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά, με αποτέλεσμα οι οικογένειες που μένουν σ' αυτά να αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο με τις υψηλές θερμοκρασίες, τις μέρες που έχει πολλή ζέστη, όσο και με το κρύο, πολλές νύχτες. Σε αρκετά κοντέινερ λείπουν τα φίλτρα της αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αφόρητη δυσοσμία για όσους κατοικούν σε αυτά.

Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ
Από την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ
-- Τα κοντέινερ δεν έχουν εξωτερικά σκέπαστρα για προστασία από τον ήλιο και από τις βροχές.

-- Από τις 167 οικογένειες που έκαναν αίτηση για να λάβουν το επίδομα έκτακτης ανάγκης των 600 ευρώ, μέχρι τώρα το πήραν μόνο 49!

-- Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμο για την απομάκρυνση των μπάζων από τα πεσμένα σπίτια και την κατεδάφιση των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων.

-- Οι αυτοψίες για το επίδομα των 1.200 - 6.000 ευρώ για απλές επισκευαστικές εργασίες και οικοσκευές καθυστερούν πολύ και φυσικά δεν έχει καταβληθεί σε κανέναν.

Αντίστοιχα προβλήματα μετέφεραν και οι κάτοικοι από το Βλαχογιάννη, το Πραιτώρι και το Αμούρι.

Από την πλευρά του ο Τ. Τσιαπλές, εκ μέρους του κλιμακίου του ΚΚΕ, πέρα από την αυτονόητη συμπαράσταση τόνισε ότι με βάση και την πείρα που υπάρχει σε ανάλογες περιπτώσεις, χρειάζεται να υπάρξει οργάνωση και κινητοποίηση των πληγέντων, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα οικονομικής στήριξης και αποκατάστασης.

Σημείωσε πως οι δυνάμεις του ΚΚΕ με Ερωτήσεις στη Βουλή, στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύουν συνεχώς το ζήτημα και διεκδικούν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα. Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε, χρειάζεται να δοθεί έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε όλους τους σεισμόπληκτους, αποζημιώσεις 100% για τις καταστροφές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση σπιτιών, καταστημάτων, σχολείων και υποδομών με ευθύνη του κράτους, πραγματική θωράκιση από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ