Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Υποσχέσεις στήριξης στους ομίλους του Τουρισμού

Διαβεβαιώσεις προς τους εκπροσώπους του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στη χώρα μας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει να παρέχει αφειδώς χρηματοδοτική υποστήριξη, αλλά και ό,τι άλλο της ζητηθεί, παρείχε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της χτεσινής του ομιλίας στην 66η συνάντηση της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη, που άρχισε προχτές και ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός ευθύς εξαρχής αναφέρθηκε στην παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ, που θα τα μοιραστούν κατά κύριο λόγο οι μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου υπό τη μορφή κεφαλαίου κίνησης, υπογραμμίζοντας επίσης τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνησή του για τη δημιουργία του λεγόμενου «πράσινου πιστοποιητικού» ως άλλοθι για την είσοδο τουριστών στη χώρα, αρκεί να διαθέτουν όπως χαρακτηριστικά είπε «ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή απόδειξη ότι ο ταξιδιώτης έχει νοσήσει. Αυτό μας προσφέρει επιπλέον άνεση, καθώς επιτρέπουμε και πάλι στον κόσμο να ταξιδεύει με ασφάλεια».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έταξε και νέα χρηματοδοτική στήριξη στους ομίλους του χώρου, μέσω των πρόσθετων πόρων που εξασφαλίζει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι τουριστικές επενδύσεις με «σεβασμό στο περιβάλλον» και στον «βιώσιμο παράκτιο τουρισμό» θα έχουν πρόσθετη χρηματοδότηση.

Εξάλλου, χτες το βράδυ η κυβέρνηση έστησε φιέστα στη Γλυφάδα για άλλη μια δρομολογούμενη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Αφορά 22 χλμ. ποδηλατόδρομο - πεζόδρομο από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη, και προοπτικά έως το Σούνιο. Παρευρέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε την υπόθεση «ξεχωριστής σημασίας έργο», που θα αναδείξει τα 70 χλμ. της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας, τονίζοντας ταυτόχρονα τον προσανατολισμό της κυβέρνησης και για άλλες μεγάλες αστικές αναπλάσεις, όπως Ελληνικό, Τατόι και ΟΑΚΑ.

Στην παρουσίαση του σχεδιασμού τους από τους αρμόδιους παράγοντες, τονίστηκε ότι θα συμβάλει στην «αναπτυξιακή προοπτική» της ευρύτερης περιοχής, στην ανάπτυξη του τουρισμού, και ειδικά του ποδηλατικού τουρισμού και της αθλητικής ποδηλασίας, φέρνοντας προστιθέμενη αξία στη χώρα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Στην πραγματικότητα, τόσο η τωρινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δρομολογήσει μια σειρά εκτεταμένες παρεμβάσεις, που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού, αλλά και σε άλλες στο παραλιακό μέτωπο, ώστε να υπηρετήσουν τον χαρακτήρα της μετατροπής της περιοχής σε μια απέραντη επιχειρηματική ζώνη. Μια πραγματικότητα που αντικειμενικά θα αποκλείσει την πρόσβαση στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ως πεδίο κερδοφορίας για τους ομίλους που θα εμπλακούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμα κατατεθέν... (2021-10-20 00:00:00.0)
Πακέτο χρηματοδότησης στους επιχειρηματίες του Τουρισμού (2021-06-02 00:00:00.0)
Κριτήριο οι προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων (2018-05-10 00:00:00.0)
Διεκδικεί το παραλιακό μέτωπο για την κάλυψη λαϊκών αναγκών (2015-03-24 00:00:00.0)
Νομοσχέδιο - «σκούπα» υπέρ των επιχειρηματιών (2013-01-16 00:00:00.0)
...και ανάπλαση κερδών (2007-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ