Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΝ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
Ζητούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης σε προσωπικό και υποδομές

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στην πύλη του νοσοκομείου και στην 1η ΥΠΕ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα Παρασκευή εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παμμακάριστος», στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου και στη 1 μ.μ. στην 1η ΥΠΕ (Ζαχάρωφ 3, Μετρό «Αμπελόκηποι»), απαιτώντας άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και ασφαλείς υποδομές για ασθενείς και εργαζόμενους. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και στηρίζει το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου».

Μπροστά στην επανένταξη του νοσοκομείου στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών της 1ης ΥΠΕ την Κυριακή 6/6, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις ανεπάρκειες, όπως και το σχέδιο «συνεφημέρευσης» με το «Ιπποκράτειο» και τον «Ερυθρό». Οπως εξηγούν, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι «θα είμαστε το μοναδικό νοσοκομείο για όλη τη Δυτική Αττική και τον Βόρειο Τομέα. Πέραν τούτου, όλοι γνωρίζουμε άριστα τα σοβαρότατα προβλήματα του νοσοκομείου, τα οποία οι διοικούντες είχαν ολόκληρο χρόνο μπροστά τους για να επιλύσουν».

Επισφαλής και επικίνδυνη για ασθενείς και εργαζόμενους

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα καταγγέλλουν οι 19 γιατροί του Παθολογικού Τμήματος σχετικά με τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις που δεν υφίστανται σήμερα για την ασφαλή μεικτή λειτουργία του νοσοκομείου (ΤΕΠ ύποπτα περιστατικά, ΤΕΠ και τμήμα νοσηλείας non COVID, τακτικά ιατρεία και τμήμα εμβολιασμού):

Το ΤΕΠ για τα ύποπτα περιστατικά είναι μικρότερο από 5 τ.μ., μη επαρκώς αεριζόμενο και δεν χωράει καν φορείο. Το κτίριο διαθέτει μία μόνο κύρια είσοδο, ένα μοναδικό ασανσέρ για τη μεταφορά ασθενών, συνοδών και προσωπικού, με συχνές κι επαναλαμβανόμενες βλάβες. Οι γιατροί του Παθολογικού υπογραμμίζουν «τον ορατό και αυξημένο κίνδυνο ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού».

Προ πανδημίας το Παθολογικό ήταν υποστελεχωμένο και σε ιατρικό προσωπικό, με κάλυψη των οργανικών θέσεων κάτω του 50%. Παρ' όλα αυτά, «καμία θέση μόνιμου παθολόγου δεν προκηρύχθηκε για το νοσοκομείο στις τελευταίες προκηρύξεις του υπουργείου Υγείας και καμία θέση πνευμονολόγου», επισημαίνοντας ότι η μεικτή λειτουργία με την πανδημία εν εξελίξει προϋποθέτει περισσότερο προσωπικό από το προβλεπόμενο στο οργανόγραμμα, εφόσον οι απαιτήσεις είναι πιο σύνθετες.

«Η λειτουργία διπλού χώρου ΤΕΠ, διπλού τμήματος νοσηλευομένων και τακτικών ιατρείων, με παράλληλη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου και γενική εφημερία μέρα παρά μέρα, είναι ανέφικτο να υποστηριχθεί με ασφάλεια από 4 μόνο ειδικούς παθολόγους και είναι αδύνατο να καλυφθεί το πρόγραμμα εφημεριών», υπογραμμίζουν οι γιατροί του Παθολογικού Τμήματος, ενώ υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη είναι η υποστελέχωση και σε άλλα βασικά τμήματα του νοσοκομείου, όπως το Χειρουργικό και το Καρδιολογικό, τα οποία «δεν δύνανται να αντεπεξέλθουν με ασφάλεια στη διαχείριση του όγκου των ασθενών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ