Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
KΚ Νορβηγίας

Στο μήνυμά του, το ΚΚ Νορβηγίας τονίζει ανάμεσα σε άλλα:

«Το ΚΚ Νορβηγίας εκτιμά βαθύτατα τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ στην αναβίωση και ανασύνταξη του κομμουνιστικού - εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα στην 21η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, μετά την αντεπανάσταση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και την ΕΣΣΔ.

Σαν Κόμμα, επεξεργαστήκατε το Πρόγραμμά σας, εμπλουτίσατε τις προγραμματικές αντιλήψεις για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, μελετήσατε και βγάλατε συμπεράσματα από την πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, με επίκεντρο την ΕΣΣΔ, και προσδιορίσατε τις αιτίες της αντεπαναστατικής ανατροπής. (...)

Μια ακόμα καπιταλιστική κρίση ξεδιπλώνεται και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών οξύνονται. Το Συνέδριό σας θα επεξεργαστεί και θα αναδείξει στις πλατιές εργατικές - λαϊκές δυνάμεις τον σημαντικό ρόλο του ΚΚΕ ως ισχυρής και οργανωμένης ιδεολογικοπολιτικής εργατικής - λαϊκής πρωτοπορίας, φορέα νέων ιδεών της επαναστατικής κοινωνικής προοπτικής, απάντησης στα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και αποζητούν λύση στον 21ο αιώνα.

Το ΚΚ Νορβηγίας σάς εύχεται κάθε επιτυχία στις εργασίες σας και ανυπομονεί να ενημερωθεί για τις σημαντικές αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου σας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ