Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Συριακό ΚΚ

Στο μήνυμά του εκ μέρους του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος, ο ΓΓ της ΚΕ Αμαρ Μπαγκντάς σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει σε υψηλή εκτίμηση τη στενή συντροφική σχέση με το αδελφικό ΚΚΕ. Αυτό το ένδοξο κόμμα, το οποίο απέδειξε για πάνω από 100 χρόνια της ιστορίας του, ότι είναι πρωτοπόρος αγωνιστής για την υπόθεση της εργατικής τάξης και των εργατικών μαζών στις πιο δύσκολες συνθήκες που βίωσε η πατρίδα του και ο κόσμος. Το ΚΚΕ διακρίνεται για την προσήλωσή του στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και τη συνεχή πάλη του ενάντια στον οπορτουνισμό και τον ρεβιζιονισμό σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Το ΚΚΕ συνέβαλε και συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των Κομμουνιστικών Κομμάτων στον κόσμο υπό τη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού.

Αγαπητοί σύντροφοι, οι Σύροι κομμουνιστές διεξάγουν δίπλα σε όλους τους πατριώτες στη χώρα μας τη μεγάλη πατριωτική μάχη ενάντια στην ιμπεριαλιστική - σιωνιστική επίθεση που εκδηλώνεται εναντίον της πατρίδας μας και ενάντια στα εργαλεία της, τα αντιδραστικά καθεστώτα των πρακτόρων και τις σκοταδιστικές τρομοκρατικές δυνάμεις, για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας, της πλήρους κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας.

Επίσης, το Συριακό Κομμουνιστικό Κόμμα αγωνίζεται σταθερά για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών μαζών. Το βασικό σύνθημα του κόμματός μας, εδώ και δεκαετίες, ήταν: "Υπεράσπιση της πατρίδας και του ψωμιού του λαού", αυτό το σύνθημα ενσωματώνει οργανικά τα εθνικά καθήκοντα με τα ταξικά. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστούμε θερμά το αδελφικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας για την έκφραση διαρκούς διεθνιστικής αλληλεγγύης με τον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν ο λαός της Συρίας και οι κομμουνιστές της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα Κόμματα που συμμετέχουν στη 19η Διεθνή Συνάντηση (2017-11-03 00:00:00.0)
Συγχαρητήρια μηνύματα προς το ΚΚΕ, τον νέο Γενικό Γραμματέα και την απερχόμενη ΓΓ της ΚΕ (2013-04-19 00:00:00.0)
Βουλευτικές εκλογές την Κυριακή (2012-10-26 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τις διώξεις ενάντια στους Ούγγρους κομμουνιστές (2007-11-01 00:00:00.0)
Ψήφισμα αλληλεγγύης στη ΛΔ Κορέας (2004-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ