Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κομμουνιστικό Κόμμα (Ιταλία)

Στο μήνυμα εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος (Ιταλία), ο υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Αλμπέρτο Λομπάρντο, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Η Ιστορία του Κόμματός σας και η πειθαρχία των μελών σας είναι μεγάλη πηγή έμπνευσης για εμάς, μαζί με τη διδασκαλία του μαρξισμού - λενινισμού, που στο παρελθόν καθοδηγούσε τη δράση των κομμουνιστών στην Ιταλία και την οποία δεσμευόμαστε να αναζωογονήσουμε στην Ιταλία. Υπάρχουν αρχές, στην πράξη και στη θεωρία, που μας ενώνουν πέρα από κάθε γεωγραφικό περιορισμό στον αγώνα για την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού, για μια κοινωνία ίσων, ελεύθερη από καπιταλιστική εκμετάλλευση και ενωμένη υπό τη διακυβέρνηση ενός ειρηνικού κόσμου».

Μεταξύ άλλων επισημαίνονται οι συνέπειες της πανδημίας του SARS-CoV-2, «ενάντια στον οποίο τα "ανεπτυγμένα" καπιταλιστικά συστήματα Υγείας αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανα να κάνουν το οτιδήποτε. Αυτήν τη στιγμή στην Ιταλία δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι εργάτες υποβάλλονται σε βασανιστήρια αποκαλυπτικών διαστάσεων, ενώ όλα γίνονται στο όνομα του κέρδους και της επιβίωσης ενός συστήματος που βάζει το κέρδος των λίγων πάνω από την ύπαρξη των πολλών.

Οι Ελληνες εργάτες βρίσκονται σε παρόμοια (αν όχι χειρότερη) θέση, μετά την πολύχρονη ευρωπαϊκή λιτότητα που επέβαλε η τρόικα.

Με βάση αυτά ευχόμαστε το επικείμενο Συνέδριό σας να είναι ένα βήμα παραπέρα ανάπτυξης της οργάνωσης της ελληνικής εργατικής τάξης, για την προώθηση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα και σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ