Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταματά η διάθεση self tests από τα φαρμακεία

Στην αναστολή της δωρεάν διάθεσης των self tests προχώρησαν από χτες οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα επέστρεψαν στις φαρμακαποθήκες τις ποσότητες που είχαν προμηθευτεί. Το Σάββατο 12/6, σε έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της διάθεσής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), αιτία της απόφασης αυτής είναι οι νέες ανακοινώσεις, μέσω των social media, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Ακη Σκέρτσου, ότι η κυβέρνηση δρομολογεί τη διακίνηση των self tests από άλλα κανάλια διάθεσης, παρά τη δεδηλωμένη αντίθετη θέση του ΕΟΦ. «Εάν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, αισθανόμαστε ότι για ακόμη μία φορά η πολιτεία εξαπατά με αιφνιδιαστικές αποφάσεις τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», σημειώνει.

Οι εκπρόσωποι του ΦΣΘ δηλώνουν ότι τέτοια ιατροτεχνολογικά προϊόντα δεν μπορούν να διατίθενται από άλλα κανάλια διανομής (π.χ. σούπερ μάρκετ) ενώ απαντώντας στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου περί εκβιασμού τονίζουν ότι «δεν θα δεχτούν ούτε απειλές ούτε εκβιασμούς οποιουδήποτε είδους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ