Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εκτός παιδικών σταθμών ένα στα τρία παιδιά

Στα 1.005, δηλαδή 1 στα 3 παιδιά, ανέρχονται τα παιδιά στο νομό Καρδίτσας που έμειναν εκτός των βρεφικών και παιδικών σταθμών καθώς οι οικογένειές τους δεν πήραν voucher μέσω του ΕΣΠΑ.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ, «για άλλη μια χρονιά, ζήσαμε και στο νομό μας το κυνήγι των νέων γονιών - νέων ζευγαριών για μια έγκριση voucher, για ένταξη των παιδιών τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Την αποκλειστική ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση την έχουν το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή οι δήμοι καταργούν παιδικούς σταθμούς, όπως πρόσφατα έκανε ο δήμος της Καρδίτσας, ή τους λειτουργούν με μεγάλο αριθμό παιδαγωγικού προσωπικού να είναι ενταγμένο σε 8μηνα!».

Παράλληλα, επισημαίνει πως «οι γονείς αφού βρουν την πολυπόθητη θέση σε κάποιο σταθμό, έχουν να αντιμετωπίσουν την πληρωμή τουλάχιστον 50 ευρώ για τη μεταφορά του παιδιού αν είναι ιδιωτικός σταθμός, ενώ αν είναι δημοτικός σταθμός τις ελλείψεις προσωπικού, υποδομών».

Συμπληρώνοντας τονίζει πως «όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που βάζει στη ζυγαριά του "κόστους - οφέλους" ακόμη και το αυτονόητο: την ανάγκη για ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, με το κατάλληλο προσωπικό (παιδαγωγοί - καθαρίστριες, μάγειρες κ.τ.λ.) και επιστημονικό πρόγραμμα. Η ανάγκη αυτή έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα και αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να ψάχνουν άλλες λύσεις για μεγάλωμα, τη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, αναλαμβάνοντας επί της ουσίας οι ίδιοι μια ευθύνη που ανήκει αποκλειστικά στο κράτος!».

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ «καλεί όλους τους γονείς και συνολικά τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες να μπουν μπροστά στην πάλη για να καλυφθούν οι ανάγκες για δωρεάν και αποκλειστικά κρατική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά, διεκδικώντας:

-- Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι), βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι).

-- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην γίνει καμία απόλυση.

-- Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία και δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, στο παιχνίδι, στη σίτιση, στον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.

-- Τακτικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ, ιχνηλάτηση για όλους, άμεση ιατρική αντιμετώπιση εφόσον υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ολα αυτά στην ευθύνη σχολιατρικής υπηρεσίας, διασυνδεδεμένης με το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας.

-- Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.

-- Κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών.

-- Η σίτιση να γίνεται με ευθύνη του κράτους, για όλα τα παιδιά, με το αναγκαίο προσωπικό, με ποιότητα και επάρκεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ