Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ
Αναθερμαίνεται η συζήτηση για συνεργασία

Αναθερμαίνεται τις τελευταίες μέρες η συζήτηση για τις διεργασίες στη λεγόμενη «κεντροαριστερά», με επίκεντρο την ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της προσπάθειας του αστικού πολιτικού συστήματος να διερευνηθεί η δυνατότητα για σχήματα ικανά να ασκήσουν αντιλαϊκή διακυβέρνηση και να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Χτες ο Αλ. Φλαμπουράρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ είπε ότι «κατά τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα στα μέλη και τους ψηφοφόρους, ώστε να τοποθετηθούν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα (...) Σε αυτήν την περίπτωση η προοδευτική συνεργασία θα είναι εξασφαλισμένη». Πρόσθεσε δε ότι το 2015 είχε συζητήσει με το ΚΙΝΑΛ για συνεργασία, αλλά δεν προχώρησε, με ευθύνη της Χαριλάου Τρικούπη. Λίγες μέρες πριν, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που έρχεται για άλλη μια φορά να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας σε μια δύσκολη στιγμή», τοποθετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως ...«ραχοκοκαλιά» σε ένα τέτοιο σχήμα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται αμείωτες οι διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ ενόψει της εκλογής νέου προέδρου. Σε απάντηση στις δηλώσεις Τσίπρα και Φλαμπουράρη, στελέχη του ΚΙΝΑΛ που πρόσκεινται στην Φώφη Γεννηματά παραπέμπουν σε πρόσφατες δηλώσεις της κατά την εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, όπου απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι όποιες κινήσεις από το ΚΙΝΑΛ εντάσσονται στη λογική τού να μπορέσει να παίξει τον ρόλο του καταλύτη για τη «σταθερότητα» στο αστικό πολιτικό σύστημα και του εγγυητή στην απρόσκοπτη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε κάνει δεκαετίες τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ