Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Διεργασίες και ... διαδρομές

Η διαγραφή του φασιστοειδούς Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, μετά το προχτεσινό αντικομμουνιστικό παραλήρημά του στη Βουλή, έχει αναδείξει διεργασίες που έτσι κι αλλιώς είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στο κυβερνών κόμμα αλλά και στον χώρο της ακροδεξιάς. Αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε και από δηλώσεις στελεχών της ΝΔ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «εγώ δεν υποδύομαι τον πρόεδρο και δεν μου αρέσει να τον υποδύονται άλλοι», αναφερόμενος προφανώς στη στάση του Ν. Δένδια στη Βουλή και το πώς αξιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, τόσο ο Γεωργιάδης όσο και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, και ο βουλευτής Κ. Κυρανάκης, επέκριναν τον Μπογδάνο κυρίως για τη χρονική στιγμή που εξέφρασε «τις απόψεις του» και όχι για το ακραία αντικομμουνιστικό περιεχόμενό τους, καθώς «άλλαξε την ατζέντα» από την ελληνογαλλική συμφωνία.

Ο ίδιος ο Μπογδάνος υπερασπίστηκε, πάντως, και χτες το χρυσαυγίτικης κοπής παραλήρημά του, αναρτώντας μάλιστα το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του στη Βουλή, σχολιάζοντας ότι, «δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις».

Επιπλέον, χτες βράδυ σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επανέλαβε τα ανιστόρητα και εμετικά περί «αντεθνικής στάσης του ΚΚΕ» εμμένοντας έτσι στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα χρυσαυγίτικης κοπής, ενώ επιχείρησε και μια από τις γνωστές λαθροχειρίες των φασιστοειδών λέγοντας πως δήθεν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης χαρακτήρισε «πολιτικούς απογόνους των ταγματασφαλιτών» συνολικά τη ΝΔ.

Απολύτως λογικό, λοιπόν, το γεγονός ότι τα όσα εμετικά είπε ο Μπογδάνος επιβράβευσε το φασιστοειδές Τζήμερος, ενώ ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ακροδεξιά μορφώματα έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο και καλούν σε συνεργασία...

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να «υιοθετήσει» τον Ν. Δένδια, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την ΚΟ του κόμματός του τον Κ. Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας», επιχειρώντας να ενισχύσει το δίπολο «ακροδεξιά ΝΔ - προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ», εγκλωβίζοντας τον λαό στην εναπόθεση ελπίδων στην κυβερνητική αλλαγή, κρύβοντας τη σύμπλευση των δύο κομμάτων σε στρατηγικά ζητήματα. Από την πλευρά του, ο Δένδιας με ανάρτησή του έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν διαχωρίζεται από τον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ