Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Στην Αθήνα, συναυλία στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. Συγκέντρωση από τα Συνδικάτα στην Ομόνοια. Επίσης σε Πειραιά, Περιστέρι, Καλλιθέα

«Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Αυτό είναι το σύνθημα που θα δώσει τον τόνο στις μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συναυλίες που διοργανώνονται σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα και άλλες πόλεις.

Εναν χρόνο μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων στο Εφετείο για να καταδικαστεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, οι φωνές σμίγουν ξανά και δίνουν μαχητική απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε φοιτητές και μαθητές. Αλλά και σ' όσους ξεπλένουν και κάνουν «πλάτες» στα μαντρόσκυλα του συστήματος και των αφεντικών, που τους «μαζεύουν» και τους «ξαμολάνε», απέναντι σε μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους που αγωνίζονται τις μέρες αυτές ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.

Στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα διοργανώνεται μεγάλη αντιφασιστική συναυλία από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Φυσικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Σλαβικών Σπουδών, Τουρκικών Σπουδών, ΕΜΜΕ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Ναυπηγών ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Μαλιάτσης - Σάλας, «Υπεραστικοί», «Κίτρινα Ποδήλατα», Το Σφάλμα, Φρανκ, Dason, Drugitiz, Retro (Rebellion Connexion), Raibo, Rhyme Riot, Demon Fox, «Ποτ Πουρί», Ζίμος και οι Κεραμιδόγατες, Nost Belek.

Στη μεγάλη συναυλία καλεί τους μαθητές η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, ενώ ακόμα συμμετέχουν γονείς και σύλλογοι εκπαιδευτικών.

Σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και έπειτα σε πορεία στο Σύνταγμα, στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία των Φοιτητικών Συλλόγων, καλούν εργατικά συνδικάτα και φορείς της Αθήνας.

Στην Αθήνα, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Περιστέρι στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου, στην Καλλιθέα στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Κύπρου και στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Κανάρη στο Πασαλιμάνι.

Δεν επαναπαυόμαστε! Η πάλη απέναντι στον φασισμό συνεχίζεται

Στο κάλεσμά τους στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ξεκαθαρίζουν: «Δεν επαναπαυόμαστε! Η πάλη απέναντι στον φασισμό συνεχίζεται!» και καλούν: «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές! Δεν θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά! Είναι γνωστός ο ρόλος αυτών των ομάδων, όπως γνωστή είναι και η εγκληματική δράση τους. Ο λαός και η νεολαία θα αποκρούσουμε ξανά το φασιστικό δηλητήριο. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, τους φοιτητές και τους αγώνες μας. Καμία ανοχή και συμβιβασμός με τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!».

«Το αίμα μαθητή δεν θα ξεχαστεί - Εξω από τα σχολεία φασίστες και ναζί», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και καλεί τους μαθητές με αποφασιστικότητα να πετάξουν έξω από τα σχολεία τους ναζί και τους φασίστες, να δώσουν το «παρών» στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία. Εξάλλου, όλες τις προηγούμενες μέρες, μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και «στόλισαν» τα σχολεία τους με πανό αλληλεγγύης στους συμμαθητές τους που δέχτηκαν επίθεση στη Σταυρούπολη και ενάντια στον φασισμό σε κάθε σχολείο και δήμο.

«Ενα χρόνο μετά, οι θρασύδειλες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μαθητές - φοιτητές και εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, δείχνουν πως δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, όσο το αυγό του φιδιού ξαναζεσταίνεται στον κόρφο του σάπιου συστήματος που το αναπαράγει είτε ευθέως είτε πλαγίως, μέσω των "ίσων αποστάσεων" μεταξύ αγωνιστών νεολαίων και φασιστοειδών», επισημαίνει στο κάλεσμά της στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Απευθύνοντας πρόσκληση στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής δηλώνει πως «πιστεύουμε ακράδαντα πως, όπως κάναμε στο παρελθόν, έτσι και σήμερα και πρέπει αλλά και μπορούμε να απομονώσουμε τα φασιστικά στοιχεία που προσπαθούν να βάλουν πόδι στα σχολεία μας, συμπορευόμενοι με όλο τον λαό της χώρας μας, σπρώχνοντας οριστικά το τέρας του φασισμού στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Μέρα αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία κήρυξαν τη σημερινή οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ