Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβερνήσεις - κεφάλαιο φορτώνουν στον λαό τα βάρβαρα προαπαιτούμενα

Τα βάρβαρα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ φορτώνονται στον λαό, τόνισε σε παρέμβασή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ανέφερε τα εξής:

«Μερικούς μήνες μετά την έγκριση του σχεδίου "Ελλάδα 2.0" οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει πικρή εμπειρία των αντιλαϊκών προβλέψεων του νέου υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

Το Ταμείο που υπερψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα αστικά κόμματα, μοιράζει χρήματα των λαών σαν επιδοτήσεις "μαμούθ" στους ομίλους της "πράσινης" και "ψηφιακής ανάπτυξης", για εγγύηση της κερδοφορίας τους, φορτώνοντας στον λαό βάρβαρα προαπαιτούμενα όπως ο "ευρωενωσιακής κοπής" νόμος - έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, η περαιτέρω διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, νέοι φόροι, πανάκριβο ρεύμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Η οικονομική πολιτική, είτε επεκτατική, είτε περιοριστική, στην κρίση και στην ανάκαμψη, εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για την κερδοφορία του, όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Πραγματική διέξοδος αποτελεί η οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης για αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις και ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, για προσλήψεις προσωπικού και μέτρα στα σχολεία, όπου διαμορφώνονται συνθήκες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Είναι η πάλη ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τις κυβερνήσεις τους, για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ