Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα φασιστοειδές

Παραγγελία για διερεύνηση περισσότερων αδικημάτων από τον Αρειο Πάγο

Παραγγελία για διερεύνηση και άλλων αδικημάτων, όπως αυτού της εγκληματικής οργάνωσης, έδωσε χτες προς τους εισαγγελείς Εφετών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασ. Πλιώτας. Αφορμή για την παραγγελία αποτέλεσαν τα βίαια επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο και τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Στην εισαγγελική παραγγελία υπογραμμίζεται ότι αν και η Δικαιοσύνη έχει ήδη παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, υπάρχει «έδαφος και αφορμή για δική σας δικονομική παρέμβαση, εδραζόμενη στις ευρύτερες εξουσίες που σας δίνει ο νόμος από την προαναφερόμενη διάταξη του άρθρου 32 ΚΠΔ, προς το σκοπό ελέγχου και διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιόποινων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων αυτών από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν χτες ακόμη έναν από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης φασιστοειδών με αλυσίδες, taser και άλλα όπλα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Λάμπη Κοζμένκο, το φασιστοειδές που κρατούσε το taser και επιτέθηκε κλοτσώντας στο κεφάλι μέλος της ΚΝΕ που στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πηγές τον περιγράφουν ως ένα στοιχείο ιδιαίτερα γνωστό στις αρχές, που συσχετίζεται με περιστατικά οπαδικής βίας. Παρά το γεγονός ότι η φωτογραφία του ήταν στα χέρια των αστυνομικών αρχών αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, το φασιστοειδές αναζητείται ακόμα, και μόλις χτες ταυτοποιήθηκε.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής, των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, Σόνια Μελανεφίδου, ανέφερε:

«Κάτω από την πίεση των γεγονότων, μετά τις φασιστικές επιθέσεις στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, και της δολοφονικής επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 3/10 στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την παραγγελία του ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω έρευνα των φασιστικών επιθέσεων. Οπως από την αρχή εκτιμήσαμε, δεν πρόκειται για τυχαία, μεμονωμένα, ασύνδετα περιστατικά αλλά για οργανωμένη, εγκληματική, μεθοδευμένη δράση, με τα χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, όπως αυτά τυποποιούνται στο άρθρο 187 (παρ. 1) του ΠΚ.

Παραμένουν ακόμη ασύλληπτα τα γνωστά φασιστοειδή που δρουν και τρομοκρατούν, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή των δολοφονικών επιθέσεων έχουμε καταθέσει στις αστυνομικές αρχές, ως Πολιτική Αγωγή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πλήρη περιγραφή τους, ακόμη και φωτογραφικό υλικό. Αναμένουμε, ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, την άσκηση ποινικών διώξεων ανάλογων της βαρύτητας των αξιόποινων πράξεων για να μπει οριστικό τέλος στην ατιμωρησία της ναζιστικής - εγκληματικής βίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτοι συμψηφισμοί από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης (2021-10-06 00:00:00.0)
Εκ νέου επιβεβαίωση του δολοφονικού χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας (2017-10-12 00:00:00.0)
Εργατική - λαϊκή απάντηση στις δολοφονικές επιθέσεις (2017-10-10 00:00:00.0)
Ποιοι καλλιεργούν τη δολοφονική ρατσιστική βία; (2013-01-20 00:00:00.0)
Ρατσιστική επίθεση σε βάρος 27χρονης (2010-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ