Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτοι συμψηφισμοί από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ευόσμου - Κορδελιού, και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά, τη Δευτέρα, καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση των φασιστοειδών, ναζιστικών ομάδων που επιτέθηκαν με καδρόνια, βόμβες μολότοφ, μαχαίρια κ.ά. ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, μέλη σωματείων και φορέων στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Υιοθετώντας το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταδίκασαν «τον φασισμό και τον ναζισμό, τις εγκληματικές πρακτικές τους απέναντι στη νεολαία και τον λαό».

Κι ενώ το ένα Δημοτικό Συμβούλιο μετά το άλλο καταδικάζουν ξεκάθαρα τη δολοφονική επίθεση των φασιστοειδών, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, στοιχισμένη και πάλι στην κυβερνητική γραμμή, επιχειρεί συμψηφισμούς και εξισώσεις.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, ένα ψήφισμα στο πνεύμα απαράδεκτων δηλώσεων του δημάρχου Κ. Ζέρβα, που μιλούσε για «ομάδες ένθεν κακείθεν που λύνουν τις διαφορές τους στα σχολεία», εξισώνοντας τη δράση επώνυμων φοιτητικών συλλόγων με τη δράση κουκουλοφόρων εγκληματιών που επιτέθηκαν με ξύλα, καδρόνια, (θανατηφόρα) τέιζερ, μολότοφ κατά φοιτητών, μαθητών, γονέων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι το πρόβλημα με τον φασισμό δεν είναι μόνο «το μαχαίρι» αλλά και η ανοχή (για οποιονδήποτε μικροκομματικό λόγο) απέναντί του, καταψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος της διοίκησης και στήριξε το ψήφισμα που η ίδια κατέθεσε από τις 29/9, ενώ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου πρόταση ψηφίσματος καταδίκης, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, της εγκληματικής δράσης φασιστικών ομάδων/συμμοριών στη Δυτική Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ