Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία στη Θεσσαλία

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλίας, καθώς οι εισαγωγές παραμένουν σε διψήφιο αριθμό, οι ΜΕΘ έχουν «φρακάρει» με πληρότητα που φτάνει το 75%, ενώ στο Νοσοκομείο του Βόλου είναι στο 100%, με τις διακομιδές στο Νοσοκομείο της Λαμίας να έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή.

Δίπλα στα εκατοντάδες κενά γιατρών, νοσηλευτών, τεχνικού, διοικητικού προσωπικού, η αναστολή εργασίας εκατοντάδων υγειονομικών που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα, αναμένεται να απολυθούν εκατοντάδες συμβασιούχοι σε καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση, από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σύμφωνα με τις οποίες «έχουν συνενωθεί οι δύο Παθολογικές κλινικές με συνέπεια τη μείωση των κρεβατιών και τη διασπορά των ασθενών σε άλλες κλινικές. Η Θωρακοχειρουργική κλινική από τις ελλείψεις που παρουσιάζει, αλλά και την αναστολή εργασίας ιατρού της κλινικής που δεν εμβολιάστηκε, είναι στα πρόθυρα να σταματήσει την εφημερία της, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες της οι γιατροί που έχουν απομείνει.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται από την αναστολή καθηκόντων στους μεταφορείς ασθενών, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμενόμενη ταλαιπωρία για τους ασθενείς από την καθυστέρηση των απαιτούμενων εξετάσεών τους. Επίσης η έλλειψη νεκροτόμων αναγκάζει την υπηρεσία να μεταθέτει τα καθήκοντά τους στην ήδη υποστελεχωμένη ομάδα των μεταφορέων ασθενών, καθώς και στον εκάστοτε εφημερεύοντα νοσηλευτή (...) Πολλοί συνάδελφοι σε διάφορες υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου εργάζονται με περικοπή των ρεπό τους για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την αναστολή εργασίας των συναδέλφων που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας καλεί τα σωματεία των υγειονομικών από τα δύο νοσοκομεία της πόλης και άλλους μαζικούς φορείς σε σύσκεψη που θα οργανώσει, αύριο, Πέμπτη, για την οργάνωση του αγώνα για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων με μόνιμο προσωπικό, κρατικούς πόρους στο ύψος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σ' ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, σε αντίθεση με το υπάρχον και το «νέο ΕΣΥ».

Χτες, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην είσοδο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου Τρικάλων από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου και ΚΥ του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «κόκκινο» οι ελλείψεις νοσηλευτών, μαιών και βοηθητικού προσωπικού (2022-11-17 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα για μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του συστήματος Υγείας (2022-02-01 00:00:00.0)
Πολιτική όλων των κυβερνήσεων η υποβάθμιση, «χαράς ευαγγέλια» για τους κλινικάρχες (2022-01-29 00:00:00.0)
«Εχω κουραστεί να ακούω ότι λύση είναι οι προσλήψεις...» (2021-08-04 00:00:00.0)
Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας που καλπάζει (2020-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ