Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποινική δίωξη

Στις 19 Οκτώβρη αναμένεται να δικαστεί ο 30χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση των φασιστοειδών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Κυριακή στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ελευθερίας.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί και οδηγήθηκε χτες ο 30χρονος, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω απουσίας μαρτύρων και ήρε την κράτησή του.

Προηγουμένως η εισαγγελέας τού απήγγειλε ποινική δίωξη με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή.

Συνελήφθη το βράδυ την Δευτέρας, όταν συνοδευόμενος από τον συνήγορό του πήγε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε, αφού πρώτα είχε ταυτοποιηθεί με φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Κατά την πάγια τακτική των φασιστοειδών ο 30χρονος έσπευσε να αποποιηθεί κάθε σχέση με ακροδεξιές ομάδες, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του ισχυρίζεται ότι «δεν ανήκω σε καμία πολιτική οργάνωση. Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις. Στο σημείο βρέθηκα επειδή εργάζομαι σε ένα καφέ στην πλατεία».

Στο αυτόφωρο ο φασίστας στο Νέο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οδηγείται σήμερα ο 30χρονος ναζιστής Μάριος Παπαδιονυσίου, που συνελήφθη στα Ανω Λιόσια για τη δολοφονική επίθεση ταγμάτων εφόδου σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Νέου Ηρακλείου. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοκατοχή). Ο 30χρονος, που είχε αρχηγικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση, είναι γνωστό μέλος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με ναζιστικά τατουάζ, και το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείται στην εθνικιστική - φασιστική οργάνωση «Propatria».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ