Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Ολοι στον αγώνα για μόρφωση - ζωή, δεν έχουν χώρο στα σχολεία οι ναζί!

Με πολύμορφες πρωτοβουλίες προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή στην αυριανή αντιφασιστική συναυλία

Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα
Πληθαίνουν οι πολύμορφες δράσεις μέσα και έξω από τα σχολεία από τις Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών, 15μελή και 5μελή, αγωνιστές μαθητές, με επίκεντρο το σύνθημα «Ολοι στον αγώνα για μόρφωση - ζωή, δεν έχουν χώρο στα σχολεία οι ναζί!».

Με ανάρτηση πανό αλληλεγγύης για τους μαθητές που δέχτηκαν την επίθεση των φασιστών στη Σταυρούπολη, ενημερώσεις και άλλες πρωτοβουλίες, προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή μαθητών στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία μαζί με τους φοιτητές και σωματεία στο Σύνταγμα, αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. Ταυτόχρονα προετοιμάζονται και για την κλιμάκωση του αγώνα με τη μεγάλη κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη.

Οπως άλλωστε τονίζει στο κάλεσμά της για το αυριανό συλλαλητήριο η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας:

«Εμείς οι μαθητές ξέρουμε να παλεύουμε για να έχουν όλοι οι μαθητές ισότιμα δικαιώματα στη μόρφωση και στη ζωή, χωρίς διακρίσεις σε χρώμα, θρησκεία, συνήθειες. Δεν είναι εχθρός μας ο συμμαθητής μας από άλλη χώρα. Εχθρός μας είναι η πολιτική που μας έχει αφήσει τρίτο χρόνο απροστάτευτους στα σχολεία από την COVID, που έχει φτιάξει ένα σχολείο - εξεταστικό κέντρο!

Παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που πολεμούν κάθε μορφή οργάνωσης, συλλογικής συζήτησης, αλληλεγγύης. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν βλέπουμε αίμα συμμαθητή μας σε σχολική αίθουσα, όταν δεν νιώθουμε ελεύθεροι μέσα στο σχολείο μας. Εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε τα δικά μας όπλα: Τα μαθητικά μας συμβούλια και τα Συντονιστικά μας!».

  • Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά
    Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά
    Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας αντίκρισαν φασιστικά σύμβολα σε τοίχους του σχολείου τους. Αμέσως αντιπροσωπεία μαθητών πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στη διεύθυνση του σχολείου, με αίτημα να σβηστούν άμεσα τα σύμβολα μίσους από το σχολείο τους. Μέχρι το τέλος του 7ώρου, με τη βοήθεια και των μαθητών, οι τοίχοι του σχολείου ήταν καθαροί.

Οι μαθητές στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας σβήνουν τα φασιστικά σύμβολα
Οι μαθητές στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας σβήνουν τα φασιστικά σύμβολα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ