Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Αύριο οι μεγάλες αντιφασιστικές συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Εναν χρόνο από τη μέρα που φοιτητές και μαθητές μαζί με εργαζόμενους διαδήλωναν για να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ενώνουν και πάλι τις φωνές τους απέναντι στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, στις μεγάλες αντιφασιστικές συναυλίες που διοργανώνονται αύριο Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στη συναυλία: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Μαλιάτσης - Σάλας, «Υπεραστικοί», «Κίτρινα Ποδήλατα», Το Σφάλμα, Φρανκ, Dason, Drugitiz, Retro (Rebellion Connexion), Raibo, Rhyme Riot, Demon Fox, «Ποτ Πουρί», Ζίμος και οι Κεραμιδόγατες, Nost Belek.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Σλαβικών Σπουδών, Τουρκικών Σπουδών, ΕΜΜΕ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Ναυπηγών ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, καλώντας στην αυριανή συναυλία στο Σύνταγμα, απευθύνονται σε όλους τους φοιτητές και τη νεολαία να δώσουν μαζικό «παρών» και μαχητική απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε φοιτητές και μαθητές.

«Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», αναφέρεται σε ψηφίσματα φοιτητικών συλλόγων. «Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο των φασιστών στις σχολές και στα σχολεία. Γνωρίζουμε ότι τους ενοχλεί η δράση των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών συμβουλίων όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, μας θέλουν φοβισμένους. Κάνουν πλάτες με κάθε ευκαιρία στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, δρουν θρασύδειλα ενάντια στο οργανωμένο κίνημα. Για τέτοιου είδους ομάδες ισχύει μόνο ό,τι απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και το σύστημα. Θέλουν τους φοιτητές, τους μαθητές και τους εργαζόμενους φοβισμένους και απομονωμένους, για να κάνουν εύκολα τη βρωμοδουλειά τους τα αφεντικά των φασιστοειδών.

Από τη σύσκεψη των Φοιτητικών Συλλόγων στο ΑΠΘ
Από τη σύσκεψη των Φοιτητικών Συλλόγων στο ΑΠΘ
Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές! Δεν θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά! Είναι γνωστός ο ρόλος αυτών των ομάδων, όπως γνωστή είναι και η εγκληματική δράση τους. Ο λαός και η νεολαία θα αποκρούσουμε ξανά το φασιστικό δηλητήριο. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, τους φοιτητές και τους αγώνες μας».

Σε συγκέντρωση αύριο στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και έπειτα σε πορεία στο Σύνταγμα, στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, καλούν συνδικάτα και φορείς της Αθήνας.

Μέρα αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία κήρυξαν την αυριανή οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Με εξορμήσεις και συσκέψεις η προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη

Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης προετοιμάζουν τη μεγάλη συγκέντρωση - αντιφασιστική συναυλία που προγραμματίζουν αύριο Πέμπτη εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, με σύνθημα «Ενας χρόνος οι ναζί στη φυλακή. Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 7 μ.μ. θα ακολουθήσει η συναυλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στη συναυλία συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Νίκος Ταλέας, Μαρία Φραγκούλη, Urban Pulse, Monde.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας συνεχίζονται οι εξορμήσεις με το κάλεσμα για τη μεγάλη αντιφασιστικη συγκέντρωση και συναυλία. Χτες, μέλη φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκαν έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου και κάλεσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τους φασίστες σε κάθε σχολείο και γειτονιά.

Για άλλη μια φορά προκάλεσε εντύπωση η στάση της αστυνομίας, που επιχείρησε να βάλει εμπόδια στη διακίνηση του υλικού της Ομοσπονδίας Γονέων Κ. Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «πρόκληση» το μοίρασμα των ανακοινώσεων καταδίκης των φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων του τελευταίου διαστήματος.

Στο πλαίσιο των δράσεων των εργατικών σωματείων, το Σωματείο στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χτες εξορμήσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου («Παπαδόπουλος», «Μπάρμπα Στάθης», «Εδεσμα»), όπου κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις πρόσφατες επιθέσεις των φασιστικών συμμοριών σε βάρος αγωνιστών στη Δυτική Θεσσαλονίκη και να πάρουν μαζικά μέρος στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία. Σήμερα Τετάρτη προγραμματίζει περιοδείες σε «Ohonos Snack» και «Artima».

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, με θέμα τον σχεδιασμό της δράσης μπροστά στην επέτειο του ενός χρόνου από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, με βάση και τα τελευταία γεγονότα στη Σταυρούπολη.

Ακόμη, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, το πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και το να πραγματοποιηθούν όλα τα μαθήματα διά ζώσης.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων. Εγιναν παρεμβάσεις από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ) και το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Σε άλλες πόλεις

Στη Λάρισα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών και οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ και Εστιών οργανώνουν αντιφασιστική συναυλία αύριο στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο. Παράλληλα καλούν τους μαθητές και τους φοιτητές της πόλης να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους της Κρήτης, συλλέγοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στα Γιάννενα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, ΒΕΤ, Φυσικού, Νηπιαγωγών, Ιστορικού Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση - συναυλία αύριο Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.

Συγκέντρωση με αφορμή τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής οργανώνουν αύριο και σωματεία του Εβρου, στις 7 μ.μ. μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ