Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΜΠΕΚ
Καμία ανοχή στο φασιστικό δηλητήριο

Τις πρόσφατες επιθέσεις φασιστοειδών καταδικάζει σε ανακοίνωσή του ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ στον Καναδά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένα χρόνο από τη δικαστική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δεν διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος και όσων αγωνιστών πρωτοστατούν για την οργάνωση και ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Σε μια περίοδο που ο λαός και η νεολαία στην πατρίδα μας παλεύουν και διεκδικούν δουλειά, μόρφωση, υγεία και βλέπουν τους νικηφόρους αγώνες των εργαζομένων στην "e-food" και παίρνουν θάρρος, οι ναζί ξαναβγαίνουν από το καβούκι τους για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν το εργατικό - μαθητικό - λαϊκό κίνημα.

Η στάση της κυβέρνησης, της αστυνομίας, συνολικά του κρατικού μηχανισμού, δίνει αέρα στα πανιά των φασιστικών συμμοριών, που ξαναβγήκαν από τα λαγούμια τους για να επιτεθούν σε όσους σηκώνουν κεφάλι. Φέρουν όλοι τεράστια ευθύνη για τις επαναλαμβανόμενες δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών.

Ο Εργατικός Σύλλογος Ελλήνων του Κεμπέκ καλεί τα μέλη της παροικίας μας στο Μόντρεαλ να μην ανεχτούν το φασιστικό δηλητήριο να ρέει στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς της πατρίδας μας και πουθενά στον κόσμο.

Να βάλουν μαζί με όλο τον λαό τις φασιστικές συμμορίες στη θέση που τους αρμόζει: Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ