Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ
Συστηματική και επαναλαμβανόμενη υποβάθμιση των ΜΕΘ

«Η επαναλαμβανόμενη και συστηματική υποτίμηση της λειτουργίας της ΜΕΘ υποβαθμίζει το επίπεδο της παρεχόμενης φροντίδας, κωλυσιεργούν σημαντικές διαδικασίες και θέτουν σε κίνδυνο βαρέως πάσχοντες», καταγγέλλει σε επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς το προσωπικό της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, με την οποία αναδεικνύει τα προβλήματα στελέχωσης από νοσηλευτικό προσωπικό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τα τμήματα που διαχειρίζονται ασθενείς Covid υφίστανται τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, με τη ΜΕΘ να κρατάει τα σκήπτρα που ούτως ή άλλως αποτελεί τμήμα υψηλής έντασης εργασίας. Οι σκληρές συνθήκες εργασίας, το απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον, η έλλειψη υποδομών, η ανεπαρκής εκπαίδευση, οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις, τα εξουθενωτικά ωράρια, η μη χορήγηση αδειών, ο αυξημένος αριθμός θανάτων, η αίσθηση ανασφάλειας κ.ά. είναι μερικοί από τους βασικότερους παράγοντες που οδηγούν τους νοσηλευτές ΜΕΘ σε άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία ή ακόμα και παραίτηση.

«Εντούτοις, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής αποδυνάμωση της νοσηλευτικής στελέχωσης της ΜΕΘ με μετακινήσεις που δεν αντικαθίστανται πλήρως ή αντικαθίστανται από άτομα χωρίς σχετική εκπαίδευση και εμπειρία», τονίζεται. Για το σοβαρό θέμα ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ