Παρασκευή 28 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Η Υγεία - εμπόρευμα η ρίζα των μεγάλων προβλημάτων

Περιοδεία χτες του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λ. Νικολάου - Αλαβάνου στο νοσοκομείο

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας πραγματοποίησε χτες ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Τη συζήτηση τροφοδότησε η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, που τους οδηγεί, όπως οι ίδιοι σημείωσαν, πέρα από τα όρια της εξάντλησης, λόγω του όγκου δουλειάς με την ταυτόχρονη έλλειψη προσωπικού. Αναφέρθηκαν ακόμη στην αβεβαιότητα που επικρατεί, με βάση και το γεγονός ότι πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου καλύπτονται από προσωπικό με συβάσεις ορισμένου χρόνου, διάρκειας ακόμη και τριών μηνών, περιμένοντας την ανανέωση κάθε φορά, καθεστώς που εργαζόμενη το παρομοίασε με το «μαρτύριο της σταγόνας». Επιπρόσθετα η συζήτηση, όπως είναι λογικό, στράφηκε και στην κακοκαιριά που έπληξε την Αττική, αφού και πολλοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν από τις κατοικίες τους να προσέλθουν για δουλειά, ενώ κάποιοι άλλοι δεν το κατόρθωσαν, αφού οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος αρχικά αναφέρθηκε στις πολλές παρεμβάσεις του ΚΚΕ γύρω από προβλήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, με επίκεντρο τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για να καλυφτούν οι ανάγκες, την καταβολή δεδουλευμένων και επιδομάτων κ.ά.

Τόνισε επίσης την ανάγκη η συζήτηση και ο προβληματισμός που υπάρχει για την κατάσταση, η οποία διογκώνεται από την πανδημία, να καταλήγουν στα σωστά συμπεράσματα για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. Να κατανοηθεί ότι η ρίζα που έχουν όλα τα προβλήματα βρίσκεται στο γεγονός ότι η υγεία του λαού αντιμετωπίζεται από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του ως εμπόρευμα.

Για αυτόν το λόγο σημείωσε πως η κυβέρνηση αντί να παίρνει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας συρρικνώνει νοσοκομεία και δομές, υποβαθμίζοντάς τας, στρώνοντας εκ νέου τον δρόμο στον ιδιωτικό τομέα, βαθαίνοντας την εμπορευματοποίηση του δημόσιου, ενώ και το «νέο ΕΣΥ» που φτιάχνει η κυβέρνηση της ΝΔ και αποτελεί συνέχεια του δρόμου που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί αυτήν τη λογική.

Τόνισε ακόμη πως οι εργαζόμενοι μπορούν να φράξουν τον δρόμο στις νέες αντιδραστικές αλλαγές και να αντιταχτούν συνολικά στην κατάσταση που βιώνουν στη δουλειά και τη ζωή τους, με τα τόσα δεινά που αντιμετωπίζουν όπως η ακρίβεια, η μηδαμινή πολιτική προστασία, η έλλειψη υποδομών για την προστασία της ζωής τους. Κι επισήμανε πως η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δοθεί από νέους και παλιούς «σωτήρες», αλλά βρίσκεται στον αγώνα τον ίδιων των εργαζομένων μέσα στα σωματεία και τις ενώσεις τους. Εγγύηση σε αυτόν το δρόμο είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, σημείωσε, για να μπουν στο επίκεντρο της πάλης οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που στον τομέα της Υγείας σημαίνουν υψηλές παροχές δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους, πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα νοσοκομεία με ενισχυμένη την ΠΦΥ, διευρυμένη πρόληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ