Παρασκευή 28 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ
«Ξηλώνουν» σειρά κλινικών για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά κορονοϊού

Συνεχίζουν τις λογικές των «μπαλωμάτων» κυβέρνηση, 6η ΥΠΕ και διοίκηση του νοσοκομείου

Μεγάλη πίεση από τις αυξανόμενες νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό δέχεται το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου το τελευταίο διάστημα, γεγονός που προκαλεί επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία του, τόσο για τους εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον λαό.

Η «ναυαρχίδα» των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, καθημερινά «στενάζει», ενώ με πρόσφατη απόφασή τους 6η ΥΠΕ και διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησαν στη μετατροπή 7 κλινικών σε Covid-19 και άλλης μίας σε «υπόπτων κρουσμάτων», φτάνοντας σε αριθμό - ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα.

Εκτιμάται ότι έως και χτες νοσηλεύονταν περίπου 130 ασθενείς με κορονοϊό, καλύπτοντας περίπου τα 2/3 των κλινών, στις κλινικές ΩΡΛ, Οφθαλμολογική, Α' Ορθοπαιδική, Α', Γ' Παθολογική, Δερματολογική και Νευρολογική, με μια επιπλέον για τα «ύποπτα» για Covid-19 περιστατικά.

Την ίδια ώρα, ασθενείς που νοσηλεύονταν στις παραπάνω κλινικές μεταφέρονται σε άλλες «συγχωνεύοντας» ουσιαστικά τη λειτουργία τους, με τη Νεφρολογική π.χ. να δέχεται ασθενείς από την Οφθαλμολογική και τη Νευρολογική, γιατρούς και προσωπικό να «ανακατεύονται» προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες. Ταυτόχρονα, σταματά η εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας των τακτικών ιατρείων για τις παραπάνω κλινικές, μεταθέτοντας ραντεβού για άγνωστο χρόνο, με αποτέλεσμα τη γενικότερη απορύθμιση ασθενών που έχουν ανάγκη και οι οποίοι αναγκάζονται, σε πολλές περιπτώσεις, να καταφεύγουν σε ιδιώτες.

Οπως σημειώνουν υγειονομικοί του Νοσοκομείου, πρόκειται για προβλήματα που δεν προέκυψαν μόνο από την πανδημία, αντιθέτως αυτή τα όξυνε σε μια συνέχεια των πολιτικών της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και για τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας.

Προχωρά η είσοδος ιδιωτών

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και δεν «περισσεύουν» χρήματα για προσλήψεις προσωπικού και στελέχωση και του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, προχωρά η ιδιωτικοποίηση τομέων της λειτουργίας του. Ηδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η πραγματοποίηση διαγωνισμού για τη φύλαξη του ιδρύματος, ενώ επόμενο βήμα είναι, μέσα στο επόμενο διάστημα, να προχωρήσει και η ιδιωτικοποίηση της σίτισης και της καθαριότητας. Η απόφαση αυτή έχει παρθεί από το καλοκαίρι, με κίνδυνο να μείνουν στον δρόμο και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ