Παρασκευή 28 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Με επιτυχία στέφθηκε η μάχη των Κομματικών Οργανώσεων

Τα τελευταία στοιχεία και η τελική κατάταξη στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Με ενθουσιασμό για τον επιτυχημένο τερματισμό και προσπάθεια έως την τελευταία στιγμή, ώστε όλες οι Οργανώσεις και οι σύντροφοι να βρεθούν όσο το δυνατόν ψηλότερα, συνεχιζόταν έως αργά χτες το βράδυ το τελευταίο «κλείσιμο» για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη, και ως εκ τούτου το ποσοστό υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου και η τελική κατάταξη των Οργανώσεων θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Παρ' όλα αυτά, είναι αδιαμφισβήτητο πως η Οικονομική Εξόρμηση στέφθηκε με επιτυχία, με το συνολικό πλάνο να έχει υπερκαλυφτεί εδώ και μέρες και με όλες τις Οργανώσεις Περιοχής για άλλη μια φορά να πιάνουν και να ξεπερνούν το επιμέρους πλάνο τους.

Είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας που εξελίχτηκε όλους τους προηγούμενους μήνες, με τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και τους φίλους του Κόμματος να δίνουν τη μάχη με συνέπεια, πείσμα και αίσθημα ευθύνης, με το κουπόνι στο χέρι, άνθρωπο τον άνθρωπο, σε εργοστάσια, τόπους δουλειάς, σχολές και γειτονιές. Οι θέσεις και οι προτάσεις του Κόμματος, η ανάγκη για την ενίσχυσή του έφτασαν ευρεία σε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα και χιλιάδες ήταν αυτοί που προσέφεραν από το υστέρημά τους, επιβεβαιώνοντας τους αγωνιστικούς δεσμούς του Κόμματος με εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερη αγωνία αναμένεται και η κατάταξη της άμιλλας που είχε προκηρύξει η ΚΕ και όπου θυμίζουμε αφορούσε συνδυασμένα κριτήρια, τα οποία είναι ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ, η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΚΟ και ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Τα βραβεία που θα δοθούν στις πρωτοπόρες ΚΟ έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, μορφωτικό και διαπαιδαγωγικό και υπηρετούν την ανάδειξη μεγάλων στιγμών της Ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς.

Για τις 3 πρώτες Οργανώσεις Περιοχής τα βραβεία είναι τα εξής:

Η 1η πρωτοπόρα Οργάνωση: Οι 10 πρωτοπόροι σύντροφοι της περιοχής θα επισκεφτούν στην Ισπανία μέρη που συνδέονται με τις μάχες στον Ισπανικό Εμφύλιο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εγκατασταθεί τιμητική πλακέτα στο γνωστό μνημείο στη Μαδρίτη για τους Ελληνες μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών και τον Λόχο «Νίκος Ζαχαριάδης» και θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση με το Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας.

Η 2η πρωτοπόρα Οργάνωση: Oι 10 πρωτοπόροι σύντροφοι της περιοχής θα επισκεφτούν στο Στάλινγκραντ το μνημείο της ηρωικής Μάχης του σοβιετικού λαού ενάντια στον φασισμό - ναζισμό, καθώς και άλλα μέρη.

Η 3η πρωτοπόρα Οργάνωση: Oι 10 πρωτοπόροι σύντροφοι της περιοχής θα επισκεφτούν στη Γερμανία μνημεία και άλλα μέρη της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Επιπλέον για τους πρωτοπόρους συντρόφους πανελλαδικά, μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, καθώς και τους πρωτοπόρους φίλους του Κόμματος πανελλαδικά τα βραβεία θα είναι τα εξής:

Οι 10 πρωτοπόροι σύντροφοι μέλη του Κόμματος πανελλαδικά θα επισκεφτούν στην Κούβα περιοχές μαχών και σταθμών της Κουβανικής Επανάστασης. Οι 10 πρωτοπόροι φίλοι του Κόμματος πανελλαδικά θα επισκεφτούν στο Παρίσι μνημεία και μέρη που συνδέονται με τις 72 μέρες της Παρισινής Κομμούνας. Τέλος, οι 10 πρωτοπόροι σύντροφοι μέλη της ΚΝΕ πανελλαδικά θα επισκεφτούν στον Γράμμο τα πεδία των μαχών και τα μνημεία του Κόμματος για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ