Παρασκευή 28 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Ο ΛΑΟΣ!
ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απροσπέλαστοι και επικίνδυνοι πολλοί δρόμοι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πλημμυρών τις επόμενες μέρες

Απροσπέλαστοι παρέμεναν και χτες οι δρόμοι σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, τέσσερα 24ωρα μετά το πέρασμα του χιονιά, επιβεβαιώνοντας την επιλεκτική ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων, αφού υπάρχουν ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό για τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού. Επιπλέον, πυκνώνουν οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων ότι το Σαββατοκύριακο οι αναμενόμενες βροχές, με δεδομένη την τεράστια ποσότητα χιονιού που έχει παραμείνει στους δρόμους, μπορεί να προκαλέσουν σε πολλές περιοχές της Αττικής μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα.

Παρότι άνοιξαν οι κεντρικές οδοί της πρωτεύουσας, στους μικρότερους δρόμους παρέμενε το χιόνι, προκαλώντας προβλήματα και δυσκολίες στις μετακινήσεις του κόσμου.

Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Γλυφάδα, Βύρωνας, Καισαριανή, Ηλιούπολη είναι ορισμένες από τις περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, και ενώ χτες δεν ήταν αργία και οι εργαζόμενοι έπρεπε να πάνε στις δουλειές τους. Προβλήματα υπήρχαν και σε Μαρούσι, Παλλήνη, Γέρακα, Μαραθώνα, Ραφήνα, Πικέρμι, Παιανία και Ανθούσα. Πεσμένα δέντρα, χιόνια στον δρόμο, σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ήταν η εικόνα που επικρατούσε σε αρκετούς δήμους της Αττικής, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης, Περιφέρειας και δημοτικών αρχών.


Eurokinissi

Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε το πρωί στη Μεσογείων, όπου είχε δοθεί από μία λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα, καθώς παρέμεναν ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στις άκρες του δρόμου, όπου υπήρχαν μεγάλες ποσότητες χιονιού. Πέρα από τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, οι παγωμένοι δρόμοι απειλούσαν με πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων λόγω ολισθηρότητας.

Επίσης, μόλις χτες δόθηκε στην κυκλοφορία η Αττική Οδός σε όλα της τα τμήματα, μετά από 4 μέρες και πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών. Τα τελευταία εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, πολλά χωρίς καύσιμα, μεταφέρθηκαν σε πάρκινγκ πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και «Κωτσόβολος» στα Σπάτα, από όπου καλούνται οι ιδιοκτήτες τους να τα παραλάβουν, ενώ δεν έλειψαν και καταγγελίες ότι κάποια από αυτά είχαν υποστεί ζημιές. Πάντως η εταιρεία, σε άλλη μια προσπάθεια ξεπλύματος των ευθυνών της για την ταλαιπωρία που προκάλεσε, ανακοίνωσε ότι δεν θα εισπράττει διόδια μέχρι την Κυριακή 30 Γενάρη και ώρα 23.59. Δηλώνει επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει πώς θα δοθεί η κοροϊδία της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ ανά όχημα, καθώς και το πόρισμα για το τι ακριβώς συνέβη και δημιουργήθηκε αυτό το χάος. Ουσιαστικά συνεχίζει το «μπαλάκι» των ευθυνών από τον έναν στον άλλο.

Περαιτέρω, παρέμενε και χτες σε ισχύ η διακοπή της κυκλοφορίας: Στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θήβας, για τα φορτηγά, στο ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Στην οδό Διονύσου, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ προς τον Αγιο Πέτρο (Πεντέλη). Στη συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό. Στη Λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη. Στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη θέση Δίστρατο. Στην οδό Κοκκινοπούλου, από το ύψος της οδού Αλέκου Παναγούλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κανελλοπούλου.

Επιπλέον, περισσότερες από 2.000 κλήσεις έλαβε το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Αττική. Συνολικά 2.354 κλήσεις στην Αττική έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από τη Δευτέρα έως και χτες στις 8 το πρωί. Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν ακόμα: 1.054 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, 522 κοπές δέντρων, 412 μεταφορές ατόμων από και προς υγειονομικές μονάδες για αιμοκάθαρση ή για παροχή ιατρικής φροντίδας και 126 απεγκλωβισμοί ατόμων από ανελκυστήρες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Lockdown» από την επιλεκτική «ανικανότητα» του κρατικού μηχανισμού (2022-01-25 00:00:00.0)
Με δυσκολία οι μετακινήσεις σε πολλές περιοχές (2021-02-16 00:00:00.0)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ (2004-09-16 00:00:00.0)
Κυκλοφοριακά μέτρα σήμερα (2004-08-13 00:00:00.0)
«Φάκα» για χιλιάδες εποχούμενους ο... σύγχρονος αυτοκινητόδρομος (2002-01-05 00:00:00.0)
Χιονοδρομικό κέντρο "Ελλάς" (1996-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ